Apple voegt notities toe aan App Store-omschrijvingen

Apple heeft notities toegevoegd aan bepaalde apps en games. Bij de gratis App van de week en apps uit de secties Nieuw en Opmerkelijk en What's Hot staat een korte toelichting.

gesundheit-app-store-notesApple heeft een nieuwe sectie toegevoegd aan de app-omschrijvingen in de iOS App Store. Bij sommige featured apps is een notitieveld aangetroffen, waarin wordt uitgelegd waarom de app extra aandacht krijgt. Zo is de game Gesundheit! voorzien van de notitie die je hiernaast kunt zien. Het legt uit dat de game is uitgeroepen tot gratis App van de Week, met daaronder een korte samenvatting waar de game om draait en wat er bijzonder aan is. In de Nederlandse App Store hebben we de ‘App Store Notes’ nog niet gezien, maar dat kan een kwestie van tijd zijn.

Als je normaal gesproken de details van een app bekijkt, vind je vaak een beschrijving waarin de ontwikkelaar enorm uitweidt over verdiende awards, meningen van bepaalde blogs en andere loftuitingen. Apple’s omschrijving is heel wat meer to the point en geeft meteen een mening in de vorm van een mini-review: over Gesundheit wordt bijvoorbeeld gezegd dat het een “quirky game starring a pig with a head cold” is en dat er “spectacular hand-drawn visuals” in te zien zijn. Ook apps die in de secties ‘Nieuw en opmerkelijk’ en ‘What’s Hot’ te vinden zijn hebben zo’n notitieveld, maar het komt lang niet bij alle apps voor. De notities zijn handig omdat het vaak lastig is om uit de langdradige beschrijvingen van de ontwikkelaar te achterhalen wat je nu eigenlijk met een app of game kunt doen. Gezien het grote aantal iPhone-apps (inmiddels 800.000 stuks), waarvan een groot deel zelden gedownload wordt, is het niet te verwachten dat Apple dergelijke omschrijvingen op grote schaal in het Nederlands gaat toevoegen voor alle apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2013, 12:05
Categorie Uncategorized
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.