Nederlandse OO Shopping geeft spaarpunten voor gescande bonnetjes (interview)

OO Shopping is een nieuwe Nederlandse iPhone-app waarin je bonnetjes en aankoopbewijzen kan inscannen en bijhouden. Je verdient er punten mee. Wij interviewden de makers.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

oo shopping icoonOO Shopping is een nieuwe Nederlandse iPhone-app waarin je bonnetjes en aankoopbewijzen kan inscannen en bijhouden. Zo heb je garantiebewijzen bij de hand en blijf je op de hoogte van het verstrijken van je garantietermijn. Per bon geef je de aankoopdatum aan en de prijs in van het product en hoef je je geen zorgen meer te maken over vergeelde bewijzen. Maar OO Shopping zet er een doel achter: met de ingescande bonnen spaar je punten bij winkels die zich hebben aangesloten. Er bestond al een website, nu is er ook een app. Je scant de kassabonnen en koppelt die meteen aan een foto van de betreffende aankoop. Daardoor heb je geen vergeelde en onleesbare bonnen meer. De gedigitaliseerde bonnen kun je online raadplegen via ooshoppling.nl. Wij interviewden de makers van de app.

oo shopping

Wat is OO Shopping?

OOShopping is een online winkelcentrum, waar winkeliers gratis een webshop kunnen openen. Samen vormen zij een platform (online winkelcentrum) waar consumenten kunnen shoppen.

Wat is het verdienmodel achter de app?

Met de App van OOShopping kunnen consumenten alle belangrijk aankoopbonnen archiveren. Zo heb je altijd je garantiebewijs bij de hand. Ook krijg je een melding als de garantietermijn is verstreken van je aankoop. Daarbij kun je foto’s toevoegen, zodat je altijd ziet hoe het product eruit zag bij aankoop.

De app is gemaakt voor de consument en dient voor traffic generator naar de site. Het is een handige tool voor iedere Shopper om zijn aankopen te archiveren. Door de gratis verspreiding van de app, wordt er naamsbekendheid gegeven aan het platform. Het is dus een onderdeel van de marketing die wij doen voor aangesloten winkeliers op ons platform.

Hoe af is de app momenteel?

Je ziet pas wat hij doet nadat je bent ingelogd via een mailbevestiging, zonder dat je een melding krijgt dat je je mailadres moet bevestigen. En Ooshopping.nl geeft een beveiligingswaarschuwing?

De app is klaar, maar er dienen nog een klein aantal puntjes op de I gezet te worden, waaronder de login procedure zoals je terecht opmerkt. De accreditatie voor de appstore is vele malen sneller gegaan dan gepland en dwingt ons nu tot snelle aanpassing van de laatste punten. Wij zijn nu met de ontwikkelaar de laatste sprint aan het maken om einde week een update gereed te hebben.

Daarnaast is de ontwikkeling van het platform nog in volle gang. Momenteel zijn wij in de testfase met een aantal winkeliers. Dit gaat goed en ontvangen veel leuke reacties. Eind februari gaan wij de straat op. +/- half april zal de opening van ons platform zijn.

oo shopping 2

Wat kan je met de punten?

Consumenten kunnen middels het scannen van bonnen in de APP punten verdienen. Ook bij aankopen op het platform van OOShopping worden punten verdient bij aankopen. Deze gespaarde punten kunnen consumenten verzilveren op het platform van OOShopping. Winkeliers geven bij de aangeboden producten in de webshop aan of consumenten punten kunnen inzetten voor extra korting.

Waar staat OO Shopping over een jaar?

Over een jaar wilt OOShopping een landelijk dekkend platform zijn, waar diverse winkeliers uit alle regio’s bij zijn aangesloten. Wij hopen dat onze nieuwe gratis APP hier een grote bijdrage in gaat leveren en dat uiteraard iedereen er veel gebruikers plezier van heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2013, 16:23
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp shoppen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.