Apple Store-app kan nu prijzen checken via Siri

De Apple Store-app kan nu productprijzen opzoeken met Siri en bevat (in de VS) iTunes-cadeaubonnen met Passbook-integratie.

itunes-gift-card-apple-storeDe Apple Store-app voor de iPhone heeft vannacht een update gekregen. Een belangrijke nieuwe functie is dat je nu prijzen kunt checken met Siri. Vraag je bijvoorbeeld “What’s the price of the new iPod touch?”, dan zegt de Siri-stem dat ze in de Apple Store gaat kijken. Vervolgens opent ze de app en zie je de iPod touch met de bijbehorende prijzen meteen in beeld. De update bevat ook ondersteuning voor Passbook en Apple Store-cadeaubonnen (alleen in de VS). De cadeaubonnenfunctie houdt in dat je vanuit de app kunt aanschaffen en e-mailen naar vrienden of familie. De Apple Store-cadeaubonnen verschijnen dan in de Passbook-app.

apple-store-amsterdam-appDe update-omschrijving in de Nederlandse App Store vermeldt ook dat je nu snel kunt afrekenen met de EasyPay-functie door de streepjescode van een product te scannen in de fysieke Apple Store. Dat werkte natuurlijk al, met als beperking dat je maar één product per keer kunt scannen. Volgens Apple is de ‘nieuwe’ functie nu beschikbaar in Canada, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië.

Het zoeken met Siri kan handig zijn als je in een winkel staat, en geweldige aanbieding ziet en wilt weten wat de officiële productprijzen zijn die Apple hanteert. Het moet wel gaan om producten die nog actief in het assortiment van Apple aanwezig zijn en bovendien kan Siri niet alle producten vinden. Zo krijg je bij een vraag naar de iPod touch de prijzen van de vijfde generatie te zien. Maar vraag je “What’s the price of the fourth-generation iPod touch?” dan wil Siri op het web gaan zoeken. Terwijl dat product ook nog gewoon wordt verkocht via de Apple Store. Een ander minpuntje van de Siri-functie is dat de prijzen niet worden voorgelezen. Siri opent alleen de juiste pagina in de app en verwacht dat je de gewenste informatie zelf wel opzoekt. Een integratie zoals met sportuitslagen is er niet.

Downloaden: Apple Store (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2012, 8:57
Categorie Diensten
Onderwerpen apple store, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.