One Day: maak elke dag een foto van meerdere objecten

One Day is een nieuwe app waarin je in drie projecten tegelijk elke dag een foto kan schieten om te zien hoe iets verandert.

One Day iPhone iPod touch
Maandag schreven we nog over Threadlife, een app waarin je films kan maken door steeds nieuwe fragmenten van 3 seconden toe te voegen. Wie het traditioneler wil, kan aan de slag met de nieuwe gratis iPhone-app One Day. Net als de allang bestaande Everyday en DailyMugShot, nodigt One Day je uit elke dag een foto binnen je project te maken. In dit geval gaat het daarbij niet om een zelfportret, maar alles wat je interessant vindt. Als het zelfgekozen aantal dagen is bereikt, worden alle foto’s samengevoegd tot een GIF-bestand of video.

De vernieuwing die One Day brengt ten opzichte van de eerder genoemde oudgedienden, is dat je meerdere projecten simultaan kan bijhouden. Je maakt een project aan en geeft aan op welk tijdstip je dagelijks herinnerd wilt worden om een nieuwe foto te maken. Tegen betaling van het Pro-pakket voor 1,79 euro dat je in de app kan kopen, kan je niet één, maar drie projecten tegelijkertijd maken. Ook krijg je dan pas de mogelijkheid om het resultaat tot een video te vermaken, in plaats van een geanimeerd GIF-plaatje (waarvan je overigens wel zelf de snelheid kan instellen).

One Day laat via de Projects-pagina in het menu aan de linkerkant zien hoe ver je al bent in de verschillende projecten. Je ziet eerst het aantal foto’s dat je al hebt genomen, toont dan de titel en laat daaronder in een statusbalk het percentage dat je al bent opgeschoten, in een statusbalk zien. Reeds afgeronde projecten komen in het tabblad Works terecht. Het Home-scherm van de app toont de laatst gemaakte foto voor je laatste project.

One Day elke dag foto maken op iPhone One Day exporteren als GIF

Om ervoor te zorgen dat je animatie aan het eind van een project niet alle kanten op schiet, kan je in de app instellen dat de oude foto een schaduwrand van de contouren achterlaat op de fotopreview in de app, zodat je de volgende dag ongeveer dezelfde foto kan maken. Zo kan je dag na dag bijvoorbeeld langzaam een beweging maken door subtiele veranderingen, die er in de uiteindelijke animatie vloeiend uitzien.

Downloaden: One Day (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2012, 22:01
Categorie Fotografie en video
Onderwerp selfie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.