Speurplaat: zoeken naar voorwerpen in gratis iPad-prentenboek

Speurplaat is een nieuw gratis prentenboek voor de iPad met Friesland als thema. Je kan onbeperkt zoeken naar plaatjes en geluiden.

Speurplaat zomer met paardrijdenHet prentenboek Speurprent voor de iPad heeft een opvolger gekregen op de iPad, die volledig gratis is te downloaden. Speurplaat van ontwikkelaar Creative Work Buitenpost heeft dezelfde opzet: je kan bewegen door een enorme tekening waarop de kleine constant de uitdaging krijgt plaatjes aan de linkerkant van het scherm op te zoeken in de tekening. Het thema dit keer is Friesland, en de zoekopdrachten hebben aansluitend een Friestalige omschrijving.

Geen aspect van het stereotype Friesland wordt overgeslagen in de prent. De Elfstedentocht, tractors, boerenland, bruggetjes over water, een Friese sport en natuurlijk zeilboten ontbreken niet. Je kan op alle voorwerpen in de app tikken om er een (Friestalig) geluidsfragment bij te horen. Zo kan je eveneens de opdrachten links in beeld aantikken om de Friese omschrijving ervan te horen.

Speurplaat objecten in Friesland vindenHet zal de doelgroep van de app een zorg zijn, maar de interface van Speurplaat draait helaas flink in de snert op de derde en vierde iPad. Op het Retina-scherm is het introductiescherm zo groot als het iPhone-scherm en tijdens het zoeken zelf, staan de onderste en bovenste opdracht buiten de bruine balk. Niet erg overzichtelijk, maar nog net leesbaar en zichtbaar genoeg om het plaatje op de prent terug te kunnen vinden. Het app-pictogram daarentegen, is ronduit onaf. Dat wordt wegstoppen in een mapje.

In tegenstelling tot Speurprent, wordt Speurplaat gratis aangeboden in de App Store. Het spel heeft geen restricties voor tijd en aantal opdrachten, dus de kleine kan zich er ongestoord mee vermaken. Met de koude dagen op komst, kan de timing van de gezinsapp niet beter.

Downloaden: Speurplaat (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2012, 8:59
Categorieën Kinderen, Onderwijs
Onderwerp prentenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.