Apple gaat nieuwe Safari SDK met iPhone-functies uitbrengen

Er zijn geruchten dat Apple een aangepaste SDK voor Safari gaat maken, waarmee ontwikkelaars applicaties lokaal kunnen opslaan, inclusief icoon op het bureaublad of startscherm. Het lijkt een uitkomst voor iPhone-ontwikkelaars.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

SafariGisteren waren we een dagje op het Navigatie Event, waardoor er van nieuwsschrijven niet veel terecht kwam. Nu snel weer aan de slag, want er zijn geruchten dat Apple een nieuwe software-ontwikkelkit (SDK) voor Safari gaat uitbrengen. Een van de nieuwe functies is de mogelijkheid om bestanden lokaal op te staan, waarbij je applicatie-iconen op een startscherm kunt laten tonen. Dat is goed nieuws voor ontwikkelaars van webapplicaties voor de iPhone.

Het betekent dat je als iPhone-ontwikkelaar nog steeds gebonden bent aan webapplicaties, maar dat je wel meer mogelijkheden krijgt. De ontwikkelaars kunnen applicaties maken, die zich gedragen alsof ze op de iPhone zijn geïnstalleerd. Daarbij zou een deel van de applicatie daadwerkelijk op de iPhone bewaard kunnen worden. Dat lijkt bijvoorbeeld handig voor wachtwoord-toepassingen, waarbij je liever niet wil dat gegevens ergens op een server worden bewaard en steeds via het netwerk moeten worden verstuurd als je ze wilt raadplegen. Ook is het handig wanneer gebruikers de toepassing kunnen starten door op een applicatie-icoontje te klikken.

Google is met Google Gears met iets soortgelijks bezig: daarmee kunnen webapplicaties lokaal worden gebruikt, zonder toegang tot internet. En ook Adobe Air heeft hetzelfde doel: applicaties die voorheen alleen via het web te gebruiken waren, verschijnen als desktopapplicatie en andersom.

Het is een stap vooruit, maar we zijn nog steeds ver verwijderd van een echte SDK en van een situatie waarin ontwikkelaars echt de vrijheid hebben om zelf software voor de iPhone te ontwikkelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2014, 21:24
Categorie Diensten
Onderwerpen safari, webbrowser
Device iPhone [2007]
Software iPhone OS 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.