iculture-populaire-apps
Populaire Apps

AppGrooves voor iPhone: vraag app-advies aan je Facebook-vrienden

AppGrooves is een app om via Facebook nieuwe iPhone-apps te ontdekken. Door te stemmen op apps ontstaat er een lijst met de meest populaire en best gewaardeerde apps.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

appgroovesAppGrooves is een app volgens een origineel principe: je moet steeds van twee apps aangeven welke je het meest interessant vindt. De insteek is wat anders dan Zwapp, waarbij je kunt zien welke apps je vrienden geïnstalleerd hebben. AppGrooves zet steeds twee apps tegenover elkaar. Het idee is dat daardoor persoonlijke aanbevelingen ontstaan. Op basis van de apps die jij interessant vindt krijg je nieuwe suggesties. Die suggesties worden steeds beter, naarmate je de app langer gebruikt. Je geeft met een sterretje aan of je de app positief waardeert.

AppGrooves helpt je ook bij het vinden van apps van dezelfde ontwikkelaar, apps met soortgelijke beschrijvingen en apps die andere mensen met dezelfde voorkeur hebben gedownload. Dit gebeurt volgens het bekende principe: ‘mensen die deze app gedownload hebben, vinden de volgende apps ook interessant’. Nieuw is dat je kunt stemmen op apps en dat je daarbij je Facebook-vrienden kunt inschakelen. Je kunt je apps delen met Facebook-vrienden en ze vragen om ook op bepaalde apps te stemmen. Vervolgens zie je hoe je vrienden hebben gestemd en welke apps ze het beste vinden.

http://itunes.apple.com/nl/app/id423085882?mt=8Net als bij Zwapp kan AppGrooves niet alle apps zien die op je toestel draaien. Apps die op de achtergrond actief zijn, worden wel opgemerkt. Ook kun je in AppGrooves zien welke apps je recent hebt gebruikt. Er is een lijstje met recent afgeprijsde apps en je kunt een lijstje met essentiële apps bekijken. AppGrooves is de zoveelste poging om je een weg te helpen vinden in de half miljoen apps die onderhand in de App Store te krijgen zijn. Welke methode of app je daar ook voor gebruikt: er is zoveel te ontdekken, dat elke app je wel weer op het spoor zet van iets nieuws. Momenteel is AppGrooves gericht op de App Stores van de VS, Canada, UK en Japan. Typisch Nederlandse apps zul je er dus niet in tegenkomen, maar de meeste apps die AppGrooves aanraadt zijn wel gewoon in de Nederlandse App Store te krijgen.

Nadeel van dit soort apps, is dat je de meest populaire apps te zien krijgt, die je misschien toch al kent. Dat ene pareltje uit de App Store die maar weinig mensen kennen wordt weggestemd wanneer hij tegenover een publiekslieveling als Evernote of Instagram wordt gezet.

Downloaden: AppGrooves (gratis)

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2011, 0:34
Categorieën Lifestyle, Uncategorized
Onderwerpen app store, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.