App Review: Slices, Twitter-app met nieuwe ideeën over lijsten, gidsen en de interface

Slices for Twitter is een nieuwe Twitter-app voor de iPhone die de nadruk legt op automatisch gegenereerde lijsten voor je met met mensen die over een bepaald onderwerp tweeten. Dat werkt matig in het Nederlands.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Slices iPhone iPod touch Twitter-appJe kunt lang discussiëren hoe Twitter het beste kan worden weergegeven op de iPhone en welke functies het moet omvatten. Slices is na Thirst deze week alweer de tweede gloednieuwe Twitter-cliënt met eigen ideeën over het sociale netwerk. De belangrijkste pijler van de app voor ons zijn de slices; automatisch gegenereerde lijsten van personen die je volgt, die tweeten over bepaalde onderwerpen. De functie wil je de moeite van zelf Twitter-lijsten maken, besparen.

Slices

Slices profielpaginaIn het inschuifbare hoofdmenu aan de linkerkant van de app, worden de slices meteen onder de timeline getoond. De app kijkt zelf wie in je timeline voor rubrieken in aanmerking komt. Volg je @jobdewit en @jochemgeerdink, dan komen die terecht in een aparte slice voor muziek. Verstrekkend zijn de automatische lijsten helaas niet, of in ieder geval niet in het Nederlands. Ondanks de vele iOS-ontwikkelaars die we volgen en zichzelf ook zo aanduiden in hun profiel, zien we bijvoorbeeld geen slice daarover. Je kan wel een slice aanmaken met ontwikkelaars erin, maar dan maak je dus eigenlijk gewoon een Twitter-lijst aan die niet wordt erkend door andere Twitter-apps. Dat voegt niet zoveel toe. Bovendien loopt de app vast als je een slice wil verwijderen.

Gidsen en de Zip-It functie

Slices conversatie boven tweetOok de gidsen die de app presenteert in de Explore-sectie om nieuwe personen en nieuwsbronnen te vinden om te volgen, zijn niet echt aan ons Nederlanders besteed. De selectie bronnen die getoond wordt in categorieën als nieuws, live events, technologie, lokaal, celebs en sports zijn enkel gericht op Amerikanen.

De derde eigenzinnige specialiteit van Slices is de beste. Met de Zip-It functie die je ziet bij een tweetweergave, kan je zonder verdere handelingen de gebruikersnamen, hashtags en ook sleutelwoorden zonder hashtag de mond snoeren om niet meer tegen te komen in je timeline. De Manage Zip It-functie in de linkerbalk biedt een overzicht van de stilgezwegen termen. Daar kan je beslissingen ook ongedaan maken. Ook de mogelijkheid om maximaal vijf Twitter-accounts te beheren in de app en tweets (ook van anderen) door te sturen naar Facebook, e-mail en sms, zijn sterke inhoudelijke eigenschappen.

Fris en goed

Het is opvallend genoeg vooral de interface waarop Slices wel wat frisse en goede dingen doet. Zo wordt de timeline, net als in Tweetbot, automatisch ververst. Links, hashtags en nicknames zijn meteen drukbaar in tweets en als je op een tweet drukt, zie je die op een aparte pagina met daarboven meteen de conversatie geladen. Eveneens kan je dan met swipes tussen de tweets vegen. Ook handig: behalve een tweet beantwoorden en alle twitteraars erin beantwoorden, kan je ook direct een privébericht naar iemand sturen. Daarvoor hoef je niet naar iemands profielpagina. Daarnaast laden ook foto’s en links lekker snel in de app. Je kan die links overigens meteen doorzetten naar de bekende lees-later diensten.

Minpunten

Voor elk ding dat Slices goed doet, gaat er ook iets fout. Het is een erg leuk idee om de mentions en privéberichten in een pop-up venster met de laatste berichten bovenop de timeline weer te geven, maar het wordt weer totaal loos als je merkt dat je met een druk niet meteen naar een tweet gaat, maar eerst nog naar het mentions- of privébericht-scherm in volledige grootte. Daarnaast prijkt bij geen enkele tweet het tijdstip van publiceren, ook niet in het tweetscherm. Misschien is het een tijdelijke fout, maar wel een kritieke.

Conclusie

Nog niet benoemd is het minpunt dat er geen pushberichten voorhanden zijn in Slices. Dat betekent dat de applicatie hoe dan ook geen totaaloplossing is voor grootverbruikers van het sociale netwerk. Als laatste vind je onderin elke tweetpagina en overzicht een schreeuwerige reclamebalk. Die kan je weghalen met een Slices Pro-upgrade, maar die is met 3,99 euro helaas weinig competitief geprijsd voor het niveau waarop Slices momenteel voor Nederlandstalige gebruikers opereert. De basis is goed, maar er is een behoorlijke lokalisering nodig om Slices voor ons interessant te maken.

Info: Slices for Twitter

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.