App Lijst: vijf spannende iPhone en iPad-games voor Halloween

iPhoneclub.nl zet vijf beklemmende games voor iOS op een rij: Walking Dead, Dead Trigger, Dark Meadow, Crow en One Single Life 2.

Halloween horrorspecial iPhone iPad gamesIn Nederland en België merken we er niet zoveel van, maar in de Verenigde Staten staan deze avond en nacht geheel in het teken van Halloween. Een uitgelezen kans om vijf beklemmende, angstaanjagende en zenuwslopende games voor de iPhone, iPod touch en iPad op een rij te zetten. Heb je de lichten al gedimd?

Onze aanbeveling: Walking Dead: The Game

Horrorgames iPhone Walking Dead The GameIn een wereld waarin een zombievirus gretig om zich heen slaat, kom jij als overlevende in een huis terecht in een Amerikaanse suburb waar je zowaar even uit het zicht van de menseneters bent. Maar… wat zit daar in de boom? Het is het prille begin van een intens en beklemmend avontuur dat Walking Dead: The Game is. Het spel is gebaseerd op de gelijknamige strips en televisieserie, maar loopt er qua verhaal langs met een eigen set personages die met elkaar moet zien te overleven. Walking Dead is een soort speelbare serie, waarin je de omgeving uitpluist, met personages in aanraking komt en doormiddel van moeilijke keuzes in pittige gesprekken de voortgang van het verhaal beïnvloedt. Ook qua opzet is het opgemaakt als een serie: bij het downloaden van Walking Dead, heb je alleen de introducerende maar al meteen ongelooflijk spannende eerste aflevering tot je beschikking. Voor 4,49 euro per stuk kan je de opvolgende afleveringen downloaden, of je koopt alle vier de vervolgdelen in één keer voor 13,99 euro. Doen. Want er zijn inmiddels drie afleveringen te downloaden en de situaties waarin je terecht komt, worden alsmaar penibeler en de ervaring wordt alsmaar spannender. Als je niet met de zombies overhoop ligt, lig je wel in de clinch met je mede-overlevers die al dagen lang op je huid zitten. Snel handelen, de juiste keuzes proberen te maken en je overal uitpraten. Dat zijn je bezigheden. En gevechten met zombies? Die zijn er ook: reflex-gebaseerde zenuwspellen van ondoden die plotseling op je af komen. Er is geen game op de iPhone en iPad die beter wordt verteld dan Walking Dead: The Game. Zet je schrap.
Downloaden: Walking Dead: The Game (€4,49, universele app)


Dead Trigger

Horrorgames iPhone Dead TriggerZombieschietspellen zijn er in alle soorten en maten, maar vaak werken ze eerder op de lachspieren dan dat ze angst aanjagen. Zoniet Dead Trigger. Het eerder dit jaar uitgebrachte schietspel is om twee redenen spannend. Ten eerste: het speelt zich af in oogverblindende stadsomgevingen met prachtige regeneffecten, vol met benauwde gangetjes waar net zo oogverblindend gedetailleerde zombies van alle kanten op je af struinen. De tweede reden dat het zo spannend is, is dat het een free-to-play spel is en dat het geld van je wil zien als je met betere wapens in de weer wil. Investeer je geen echt geld in het spel, dan is het jouw pistool tegen de menigte en is Dead Trigger een zenuwslopende schietervaring, missie na missie.
Downloaden: Dead Trigger (gratis, universele app)


Dark Meadow

Horrorgames iPhone Dark MeadowNa Dead Trigger nog een spel dat je uit de ogen van de hoofdpersoon speelt, maar dit is geen schietspel. Dark Meadow is de evenknie van Infinity Blade. Je kruisboogt, veegt en vecht tegen het ene na het andere creepy monster dat opduikt in de gangen van een oud landhuis waar je maar niet uit lijkt te kunnen ontsnappen. Het spel is verkrijgbaar in twee varianten: in de betaalde versie speel je zonder zorgen door (als je durft), de versie met de toevoeging The Pact is gratis te downloaden maar laat je bijbetalen voor wapens, spreuken en upgrades die je kan gebruiken in de zweethand opwekkende landhuisafstruining.
Downloaden: Dark Meadow (€2,69, volledige game, universele app)
Downloaden: Dark Meadow: The Pact (gratis met in-app aankopen, universele app)


Crow

Horrorgames iPhone CrowEen vreemde eend in de bijt, dit spel waarmee je als raaf over een open spelwereld vliegt op zoek naar waardevolle objecten en het uitschakelen van het domein van… een vogelverschrikker. Met een sfeer en een kleurenpalet waarvoor regisseur Tim Burton zich niet hoeft te schamen, ga je al vliegend beklemmende gevechten aan waarin je de patronen van de tegenstanders leert kennen om zelf toe te slaan. De vertelling van het spel is vaag gehouden, en dat maakt Crow behalve benauwend ook mysterieus. Ter gelegenheid van Halloween tijdelijk goedkoop te downloaden.
Downloaden: Crow (€0,89, universele app)


One Single Life 2

Horrorgames iPhone One Single Life 2We eindigen met een spel dat niet helemaal in Halloween-thema past, maar wel een van de meest aangrijpende spelervaringen is die je op de iPhone kan bedenken. In One Single Life 2 heb je letterlijk maar één leven. Één leven waarmee je een reeks uitdagingen achter elkaar moet voltooien, waarin je de perfecte sprong moet maken van de ene naar de andere flat. Als je te zacht of te ver springt, ben je dood. Voorgoed dood. Elk level krijg je vooraf te zien hoeveel procent van de spelers de sprong niet overleefde. Nu maar met verhoogde hartslag hopen dat jij je niet bij dat gezelschap voegt. En… spring.
Downloaden: One Single Life 2 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2012, 20:30
Categorieën Games, Uncategorized
Onderwerpen applijst, halloween, horror

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.