iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 14-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 14 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: BBEdit

Al meer dan 25 jaar is BBEdit van Bare Bones Software voor velen dé tekstverwerker op de Mac om mee te coderen. Na enkele jaren afwezigheid is de Mac-app weer bijgewerkt en in de App Store te downloaden. Met BBEdit krijg je een live weergave als je bijvoorbeeld een website aan het coderen bent. Heb je een fout gemaakt en is het door alle regels niet meer te vinden? Dan kun je gemakkelijk specifieke codes zoeken en vervangen. BBEdit ondersteunt ook syntax-kleuren, waarmee je verschillende soorten code van elkaar onderscheidt doormiddel van kleur.

BBEdit 12 Mac

De vernieuwde versie heeft ondersteuning voor onder andere 64-bit en dark mode in macOS Mojave. Ook maakt de app gebruik van de Touch Bar op recentere MacBook Pro’s. BBEdit is de eerste 30 dagen gratis, waarna je kunt kiezen voor een maandabonnement van €4 of betaal jaarlijks €42.

Dyme

Heb je het gevoel dat je niet goed weet hoeveel vaste lasten je nou eigenlijk hebt en of je iets de deur uit kan doen? Dan is Dyme iets voor jou. Met Dyme koppel je veilig je bankrekening en de app sorteert automatisch al jouw vaste lasten. Dit is mogelijk vanwege de nieuwe PSD2-wetgeving, waarmee banken verplicht worden om klanten in te laten loggen bij andere bedrijven als zij daar toestemming voor geven. Om de veiligheid te garanderen gebruikt Dyme TLS 256-bit encryptie. Bovenin de app staat hoeveel je daar in totaal per maand aan kwijt bent. Kom je iets tegen wat je eigenlijk niet (meer) nodig hebt? Dan kun je met één druk op de knop een abonnement opzeggen of overstappen naar een andere provider.

Je uitgaven worden gesorteerd onder verschillende categorieën zoals mobiel, fitness, verzekering of de loterij. Wil je een dienst opzeggen? Dan stuurt Dyme namens jou een aangetekende brief met een track & trace link. Voor gebruikers is Dyme helemaal gratis, omdat de app een fee ontvangt van bedrijven door klanten die binnen de app overstappen naar een ander abonnement. Dyme belooft je data niet door te verkopen aan derde bedrijven.

Veronica Inside

Het bekende voetbalprogramma Veronica Inside heeft nu ook een app. De berichten van de VI-redactie krijg je in het nieuwsoverzicht. Je kunt ook de artikelen sorteren op trending. Vanuit de app kun je ook een kijkersvraag insturen die misschien wel door de heren beantwoordt zal worden, of je meldt je aan om een uitzending bij te wonen. Heb je geen tijd gehad om live te kijken? De Veronica Inside-app biedt ook korte fragmenten van de uitzendingen.

Rolando

App Store-gebruikers van het eerste uur zullen deze game wel kennen. De prijswinnende 3D-platform game Rolando is na jaren afwezigheid terug in de App Store met een compleet nieuw ontwerp. In deze game verzamel je muntjes en los je puzzels op met de Rolando’s. Alle oude levels zijn opnieuw ontworpen, maar er zijn ook vier nieuwe werelden toegevoegd. Je voortgang wordt gesynchroniseerd met je iPad, en je kunt ook Rolando-stickers sturen in iMessage.

Call of Duty: Black Ops III

Dit deel uit de Call of Duty-franchise is door game ontwikkelaar Aspyr eindelijk geoptimaliseerd voor de Mac. De game bevat de drie klassieke spelmodi: Campaign, Multiplayer en Zombies. Je kunt Black Ops III ook met de Season Pass kopen, waarmee je nog meer verschillende maps tot je beschikking krijgt. Wil je alleen online spelen? Koop dan de Multiplayer Starter Pack voor de helft van de reguliere prijs. Om de lancering te vieren zijn verschillende games uit de franchise flink afgeprijsd. Zorg ervoor dat je Mac voldoet aan de minimum systeemvereisten. Deze staan vermeld op de productpagina.

Call of Duty: Black Ops III is te koop op Steam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.