iCulture in WhatsApp.

WhatsApp brengt WhatsApp Business-app uit voor iPhone: dit heb je eraan

Nu beschikbaar in Nederland en België

WhatsApp Business is nu beschikbaar op de iPhone. Met de zakelijke variant kunnen kleine bedrijven nu eenvoudig WhatsApp gebruiken om klanten te woord te staan.

De afgelopen jaren zien je dat steeds meer bedrijven gebruikmaken van WhatsApp om in contact te komen met klanten. WhatsApp wil dan ook geld verdienen door allerlei extra diensten voor bedrijven beschikbaar te stellen. Voor kleine bedrijven is er de nieuwe gratis Business-app.

WhatsApp Business voor iPhone verschenen

Vorig jaar bracht WhatsApp de Business-app al uit voor Android-toestellen. De afgelopen maanden is WhatsApp druk bezig geweest met het testen van de iPhone-versie en vanaf nu is de app beschikbaar in de Nederlandse en Belgische App Store. WhatsApp beloofde eerder al dat de app snel wereldwijd uitgerold zou worden.

WhatsApp Business-app Nederlands.

Maar wat kan je met de Business-app? In de app kunnen kleine bedrijven een eigen bedrijfsprofiel aanmaken, met allerlei algemene informatie zoals een adres en website. Met de app kunnen gebruikers extra snel antwoorden door gebruik te maken van de optie Snelle antwoorden. Met een slash en een letter kunnen bedrijven zo standaardantwoorden versturen, zonder dat deze telkens opnieuw getypt hoeven te worden. De app werkt ook samen met WhatsApp Web, zodat je ook vanaf de computer berichten kan sturen.

WhatsApp Business instellen.

Dit heb je er als gewone gebruiker aan
De WhatsApp Business-app is dan ook niet bedoeld voor gewone gebruikers. Het voordeel van de WhatsApp Business-app is dat je twee nummers op één toestel kan gebruiken. Bij het downloaden en installeren van de app wordt vanzelf gevraagd of je je huidige WhatsApp-account van je persoonlijke nummer over wil zetten of dat je een ander nummer wil registreren. Kies je voor de tweede optie, dan kun je dus een tweede nummer gebruiken op een enkel toestel. Hou er wel rekening mee dat dit nummer geregistreerd wordt als zakelijk profiel.

Ook als je de app niet installeert of geen tweede nummer hebt, kan de komst van de app gunstig voor jou uitpakken. Door de app aan te bieden aan kleinere bedrijven, is de kans groot dat je bedrijven uit de buurt ook via WhatsApp kan contacteren. In Brazilië is er bijvoorbeeld een snoepwinkel die snoep verkoopt via WhatsApp Business. Mogelijk gaan we hier de komende tijd ook in Nederland meer van zien.

iCulture op WhatsApp Business

Vanaf nu kun je iCulture ook bereiken op WhatsApp! Je kan ons bereiken via deze link. We gebruiken WhatsApp als een “best effort”-kanaal. We zullen ons best doen om goed en spoedig te antwoorden.

iCulture in WhatsApp Business.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 10 april: WhatsApp Business is nu te downloaden in de Nederlandse App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2019, 9:28
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.