Rolando 2019

Rolando: Royal Edition: hitgame uit 2008 keert terug naar iOS

Er komt een vernieuwde versie van Rolando, de game die in 2008 een van de grootste hits was in de pas geopende App Store. De nieuwe versie Rolando: Royal Edition staat begin april voor je klaar.

Rolando werd gedownload door miljoenen mensen, die de kleurrijke ronde bolletjes door werelden lieten rollen. De game was uniek omdat je de bewegingssensoren in de iPhone gebruikte om de karakters te besturen. Je kantelde de iPhone en het bolletje rolde in de gewenste richting. In 2017 verdween Rolando uit de App Store omdat de game niet meer was bijgewerkt voor 64-bit. Nu heeft Rolando’s ontwikkelaar, HandCircus, echter aangekondigd dat er wordt gewerkt aan een nieuwe versie die op 4 april verkrijgbaar zal zijn. Het gaat om een versie waarin allerlei vernieuwingen zijn doorgevoerd. Zo ziet het er grafisch net iets mooier uit.

Rolando: Royal Edition

Ook de levels, interactie en game-mechanismes zijn aangepast voor 2019. Rolando: Royal Edition
is al in pre-order in de App Store te vinden en bevat ook iMessage-stickers om je vrienden te kunnen laten zien hoe leuk deze game is. De nieuwe versie werkt met een nieuwe engine die de beelden met 60 fps laat zien op alle toestellen.

Het nieuws van HandCircus volgt kort op een andere aankondiging, namelijk die van GameClub. Deze nieuwe gamesuitgever is van plan om allerlei klassieke titels van vroeger nieuw leven in te blazen. Misschien leiden beide initiatieven ertoe dat ontwikkelaars van vroegere hitgames ook weer zin krijgen om hun apps bij te werken voor hedendaagse spelers. In het begin van de App Store heerste er een goudkoorts, dat leidde tot allerlei troep zoals scheten-apps en soundboards. Maar er zaten toch ook mooie titels tussen, waarvan het zonde is als ze verloren gaan.

Rolando: Royal Edition gaat €2,29 kosten en de iMessage-stickers kun je nu al gebruiken. Na 3 april gaat de prijs omhoog naar €6,99. Dat lijkt misschien veel, maar toen Rolando voor het eerst beschikbaar kwam betaalden we €9,99 voor deze game. In je iTunes-historie kun je misschien nog terug zien hoeveel je zelf hebt betaald. De Royal Edition zul je echter wel weer apart moeten aanschaffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 maart 2019 om 8:17
Onderwerp
Categorie
Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.