Snapchat Games: multiplayer games in Snapchat.

Nieuw in Snapchat: multiplayergames, stories in apps van derden en meer

Snapchat heeft een hele reeks aan vernieuwingen aangekondigd. Tijdens de Snap Partner Summit onthulde Snapchat de komst van multiplayergames, maar ook allerlei vernieuwingen voor de stories en augmented reality-functies.

De populariteit van Snapchat is al een paar jaar aan het dalen, ten gunste van Instagram. Nu hoopt Snapchat terug te slaan met de introductie van vier nieuwe functies. De belangrijkste vernieuwing is de komst van multiplayergames. De Snapchat Games speel je met je vrienden. Daarnaast zijn er nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars, AR-functies en kun je straks ook je stories in andere apps posten.

Snapchat Games: multiplayergames in Snapchat

Vorig jaar introduceerde Snapchat al de Snappables, maar er komen nu nog uitgebreidere spelletjes bij. Zowel Snapchat zelf als externe ontwikkelaars hebben games gemaakt die je met vrienden kan spelen. Bitmoji Party is een soort Mario Party, waarin je allerlei minigames speelt tegen je vrienden. In Alphabear Hustle van Spry Fox moet je samenwerken om woorden te spellen, maar ook beren spelen hierin een grote rol. C.A.T.S. Drift Race van ZeptoLab is een racegame voor zes spelers, waarin je ook allerlei extra voertuigen kan vrijspelen. Als zombies meer jouw ding zijn is er Zombie Rescue Squad van PikPok, waarin je het met je vrienden opneemt tegen een leger aan zombies.

Snapchat stapt ook in het Battle Royale-genre met twee games. Tiny Royale is een top-down schietspel waarin je samen met je vrienden of alleen snelle rondes van twee minuten speelt. Tot slot is er nog Snake Squad, een soort variant op de klassieker Snake.

Snapchat App Stories: stories in apps van derden

Snapchat is groot geworden met de Snapchat Stories en nu breidt deze functie zich uit naar apps van derde. Met de ontwikkeltool Snap Kit kunnen ontwikkelaars van andere apps ondersteuning voor de Snapchat Verhalen inbouwen. Snapchat begint met de ondersteuning voor drie apps: Tinder, Houseparty en Adventure Aide. Daarnaast komt Snapchat met Bitmoji Kit, voor ondersteuning van de Bitmoji-avatars in Fitbit en Venmo, en Creative Kit.

Met Creative Kit kunnen ontwikkelaars stickers, filters en meer maken die vanuit de eigen app gedeeld kunnen worden met de Snapchat Camera. Zo komt podcast-app Anchor met een stickerfunctie, zodat je je podcast eenvoudig kan delen. Ook Netflix en VSCO komen met ondersteuning voor Snapchat. In Netflix kun je films en series delen via Snapchat en je afbeeldingen in VSCO zijn ook eenvoudig te delen via Snapchat.

Nieuwe AR-functies
Snapchat komt ook nog met nieuwe AR-functies. De AR Bar vind je binnenkort onder de camera. Vanuit dit veld kun je dan meteen gebruikmaken van de functies Create, Scan, Browse en Explore, zonder dat je de camera hoeft te verlaten. Met de Scan-functie krijgen gebruikers lenses te zien die interessant zijn op basis van wat de camera ziet.

Voor ontwikkelaars komen er nog allerlei nieuwe mogelijkheden bij. Met Lens Studio kun je binnenkort filters maken voor handen, huisdieren of je hele lichaam. Voorheen waren de filters vooral gefocust op je gezicht, maar dit breidt zich dus uit naar veel meer onderdelen. Verder komt Snapchat ook met Landmarkers. Dit zijn filters die reageren op speciale gebouwen en plaatsen. Denk aan de Eiffeltoren die tot leven komt of het Buckingham Palace waar je een filter overheen zet.

Snap Oiriginals: eigen tv-series

Tot slot komt Snapchat nog met Snap Originals, eigen tv-series voor Snapchat-gebruikers. Je vindt deze shows in Discover, het videoplatform van de app. Het bestaat uit zowel gescripte series als uit shows van onder andere Buzzfeed. Vanaf mei 2019 vind je de eerste series in de app De shows zijn Engelstalig, maar worden wereldwijd uitgezonden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2019, 10:11
Categorie Apps
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat was ook de eerste app met de zogenaamde verdwijnende Verhalen, die later populair werden als Instagram Stories en andere social media-apps. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.