ANWB Campinggidsen uitgebracht: offline info over campings

ANWB Campinggids 1 en ANWB Campinggids 2 zijn voor de iPhone uitgebracht voor de vakantie in 2012. Onderverdeeld in West-Europa en Midden-Europa, lees je uitgebreid over campings die in de buurt zijn.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ANWB Campinggids 1 en 2 2012 iPhone offlineDe ANWB heeft naast de papieren edities ook twee gloednieuwe apps van haar ANWB Campinggids uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. Onderverdeeld in West- en Oost-Europa, bieden de gidsen uitgebreide informatie over campings in de buurt waarvan je je op dat moment begeeft. Naast een algemene beschrijving en prijsindicatie van de kampeerplaats, hebben de campings een cijfer gekregen en lees je algemene informatie over het land en diens gebruiken en feestdagen. De gidsen zijn volledig offline te gebruiken.


ANWB Campinggids hoofdmenuWel zoeken de applicaties graag je huidige locatie op, zodat de app de grote lijsten met campings kan sorteren op nabijheid. Campinggids 1 bestrijkt 3418 campings in 9 landen inclusief Nederland: Andorra, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Luxemburg, Portugal en Spanje. Campinggids 2 beslaat 19 landen, maar telt met 3078 stuks, minder campings. Je kan ermee terecht in Denemarken, Duitsland, Finland, Griekenland, Hongarije, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.

We noemen het maar even expliciet, want de landenverdeling wordt niet vermeld in de omschrijving van de apps. Volgens de ANWB is de reden dat er twee gidsen zijn, dat ze de gegevens offline bewaren en dat de gidsen daarom apart zijn uitgegeven. Dat lijkt wel mee te vallen: de gidsen nemen bij elkaar 155 MB in beslag, waarvan Campinggids 1 113 MB ruimte inneemt. Die telt dan ook meer foto’s bij de campings. Het opsplitsen van de apps lijkt vooral gedaan voor de inkomsten van de ANWB.

ANWB Campinggids resultaten3,99 euro per stuk is geen onredelijke prijs voor de gidsen. In het zoekscherm zie je hoe ver de meest nabije campings van je zijn verwijderd, zie je het beoordelingscijfer en een korte omschrijving van de locatie en het aantal plaatsen.

De informatie per camping is uitgebreid. Je ziet de openingstijden, prijzen per nacht en beschrijvingen in categorieën. Je leest algemene informatie over de ligging, maar ook over de grootte, het soort camping, de voorzieningen, recreatiemogelijkheden, het sanitair, de standplaatsen, en een beknopte routebeschrijving er naartoe. Ook is er een vermelding van de ANWB-cijfers voor de camping. De beoordelingen zijn niet overal hetzelfde (de vermelding ‘sport’ komt niet overal terug bijvoorbeeld), maar worden bijna altijd uitgedeeld op sanitair, standplaats, terrein en eten en drinken. Daaruit wordt een gemiddelde gehaald.

Beide edities van de ANWB Campinggids bevallen ons. Maar er zijn natuurlijk nogal wat alternatieven. Zoek maar eens op camping in de App Store.

Met aparte knoppen bij een camping, kan je contactgegevens opvragen, een route er naartoe openen, de camping nomineren voor Camping van het Jaar, de camping beoordelen, delen op sociale media, toevoegen aan favorieten en je kan contact opnemen met de ANWB om foutieve informatie recht te zetten. Voor de meeste functies daarvan heb je een internetverbinding nodig. Nieuw in de 2012-versies is dat je zelf foto’s kan opsturen naar de makers van de gids. Ook kan je in het hoofdmenu eigen tips insturen en je favorieten terugkijken. De uitgebreide landeninformatie geeft je tenslotte behapbare teksten over onder andere vervoer, autohuur, bezienswaardigheden, alarmnummers, douaneregels, elektriciteit en fooien. De informatie doet niet onder voor veel toegewijde reisgidsen op de iPhone.

Downloaden:
ANWB Campinggids 1 (€3,99, Zuid-West Europa)
ANWB Campinggids 2 (€3,99, Midden en Oost-Europa)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.