iOS game-update: Shrek’s Fairytale Kingdom, Yesterday en Asphalt 7 is Game van de Week

Shrek's Fairytale Kingdom is de opvolger van het enorm populaire Smurf's Village op de iPhone, iPod touch en iPad en het spel kan misschien wel het succes van Game van de Week Asphalt 7 Heat tegemoet zien.

GU VR Shrek's Fairytale Kingdom screenshotSmurf’s Village heeft een opvolger gekregen op de iPhone, iPod touch en iPad. Ditmaal wordt ons favoriete groene moerasmonster van stal gehaald om de harten en portemonnees van gamers te winnen. Shrek’s Fairytale Kingdom is uiterst gepolijst en kan een groot succes worden. Het succes dat het beklemmende point & click-avonturenspel Yesterday ook wel mag toekomen, en wat de gloednieuwe racegame Asphalt 7 Heat op dit moment al terecht scoort.

Shrek gaat mee: Shrek’s Fairytale Kingdom

GU VR Shrek's Fairytale Kingdom iPhoneEerst hadden we de Smurfen en daarna deed Ice Age het nog eens even dunnetjes over. Een kinderfranchise die bij ouderen ook wel aardig ligt, omdopen tot een Farmville-achtige cashcow waarin je bakken geld kan uitgeven om sneller huisjes te bouwen en je virtuele woonplaats uit te breiden. Shrek’s Fairytale Kingdom is de nieuwste die zich in het rijtje voegt… en komt van de makers van het uiterst populaire Smurfen-spelletje. Na een korte speelimpressie zijn we ervan overtuigd dat Shrek hoge ogen kan gooien. Het spelletje is prachtig getekend, waarbij de bekende personages buitenproportioneel grote hoofden hebben. Ook in de uitwerking is fraai: de introductie van de spelprincipes krijg je in de toren van de prinses, omdat Shrek zich afvraagt wat een prinses zoals de hele dag doet. Al snel komt het bijzondere van dit spelletje naar voren: je bouwt niet zozeer een dorp, maar een persoonlijke omgeving. Een moerasgebied, in het geval van Shrek. Om dat voor elkaar te krijgen, trek je erop uit in de omgeving om items – zoals tandenschrobspul – te verkrijgen. De weg daar naartoe duurt lang en is de tijd dat je niet naar het spel hoeft om te kijken, maar het wél kan. Je komt dan allerlei bonussen en uitdagingen op je pad, die je kan uitschakelen met een beetje van de ene in-app aankoop en een beetje van de andere. Als je niks koopt of versnelt, duurt het allemaal even, maar dat is de bedoeling natuurlijk. Naast de missies leveren ook de meerdere (!) leefomgevingen geld op en net als in de Smurfen, zijn er minispellen om het geheel op te luisteren. In het geval van Fairytale Kingdom: Shreks oorprut verwijderen. Smakelijk!
Downloaden: Shrek’s Fairytale Kingdom (gratis, universele app)

Duister avontuur: Yesterday

GU VR Yesterday iPhone iPod touchBroken Sword. Heb je het al warm? Dan ben je aanhanger van point & click-avonturen waarin je omgevingen moet doorspitten, met personen moet praten en puzzels oplost met objecten uit de omgeving. En dan verdient Yesterday je interesse. Net als Broken Sword, legt het spel de nadruk op de innemende setting en een serieus verhaal. Het gisteren uitgekomen avontuur staat aangeschreven als een van de betere spellen die de afgelopen jaren in het genre zijn verschenen en gaat in het begin over een jonge nerd die het liefst dakloze kinderen een nieuw thuis geeft. Op zoek naar wezen, raakt hij echter verstrikt in een metrostation bij een doorgedraaide gek die een leger aan mannequins opbouwt. Je redt je uit de benauwde situatie door objecten die je vindt te combineren en toe te passen met enig vernuft, waarvoor je ook kennis uit gesprekken kan halen. Zit je vast, dan kan je een hint vragen in het spel. Ook kan je puntjes op het beeld projecteren om te zien op welke objecten je moet letten. Hoewel de ingesproken stemmen van Yesterday niet het niveau van een Broken Sword halen, is het verhaal van Yesterday knap en misschien wel bitter genoeg om je mee te nemen. Een intrigerend avontuur.
Downloaden: Yesterday (€3,99, universele app)

Game van de Week: Asphalt 7: Heat

Game van de WeekHij gebruikt een aantal tracks die ook al in Asphalt 6 zaten, we weten het. Maar het prijskaartje van Asphalt 7: Heat is ernaar en oh-oh-oh wat heeft Gameloft een lekker nieuwste deel van de populaire racereeks neergezet. Asphalt 7: Heat is een van die visitekaartjes waarmee je kan showen wat zo’n iPhone nou allemaal in zijn mars heeft. Het spel oogt snaarstrak op de iPhone 4S, met gladgestreken beelden waar je met glanseffecten en een gigantisch gevoel van snelheid doorheen raast. Ondertussen overtuigt ook de kantelbesturing zichzelf eindelijk – zelfs de grootste sceptici zullen moeten erkennen dat je met het kantelen en concentreren een behoorlijke raceprestatie kan neerzetten op de telefoon. Wil je dat niet, dan kies je toch een andere optie? Asphalt 7 zwemt in veelzijdigheid. Er zijn 60 auto’s en 150 singleplayer uitdagingen op 15 verschillende tracks. Er zijn twee handen vol speltypes voorhanden, waarvan je er inmiddels 4 van online kan doen tegen mensen van over de hele wereld: de normale race naar de finishlijn, de single lap-uitdaging waarin je drie rondes de snelste tijd probeert neer te zetten voor een klassement, elimination waarbij de laatste speler afvalt en King of the Hill. De nieuwe tracks in Asphalt 7: Heat zijn wat minder compact dan die van de voorganger. Ze leggen meer de nadruk op racen dan de actie, maar dat merk je haast niet in de snelle autoklasses waarin de actie van het scherm spat. Je kan je scheel kopen aan in-app aankopen, maar dat hoeft niet om van het spel te genieten. Daarvoor betaal je slechts 79 eurocent, en je zal je tijdens het spelen regelmatig afvragen hoe dat ooit mogelijk is.
Downloaden: Asphalt 7: Heat (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

“Hee, er staat ook een kort stukje in de Game-update! Oh, het is de aankondiging van de aanbiedingen.”

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2012, 18:22
Categorie Games
Onderwerpen asphalt, gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.