Airfoil Speakers Touch terug in de App Store, zonder AirPlay-functie

De iPhone-app Airfoil Speakers Touch is terug in de App Store, maar zonder de nieuwe mogelijkheid om muziek van een andere iDevice of iTunes op je iPhone af te spelen. Apple was niet blij met de functie.

AirFoil SpeakersDe onlangs uit de App Store verwijderde applicatie Airfoil Speakers Touch is weer terug in de App Store. Airfoil Speakers Touch is een iPhone-app waarmee je een iPhone kunt gebruiken om muziek op een computer af te spelen. Een recente update voegde de mogelijkheid toe om muziek van een iDevice of via iTunes ook op deze manier af te spelen, met behulp van AirPlay. Deze functie moest echter wel vanuit de app gekocht worden om te gebruiken, iets dat door 7.000 gebruikers werd gedaan. Volgens Apple was de functie echter in strijd met de algemene voorwaarden van de App Store en moest hij alsnog verwijderd worden. De opnieuw toegelaten versie van Airfoil Speakers Touch heeft daarom niet langer deze functionaliteit.

Apple biedt zijn excuses aan tegenover ontwikkelaar Rogue Amoeba, omdat er niet helder zou zijn gecommuniceerd waarom de app precies uit de App Store werd verwijderd. In eerdere berichtgeving zei Apple dat Airfoil Speakers Touch gebruikmaakte van niet-openbare API’s van Apple, iets dat volgens de ontwikkelaar niet waar is. Ze zouden hun eigen API’s hebben gemaakt op basis van Apple’s openbare AirPlay API.

Ontwikkelaar Rogue Amoeba is niet blij met hoe hun app is behandeld. Veel gebruikers hebben betaald voor een nieuwe functie, die noodgedwongen uit de laatste versie is gehaald. Heb je betaald voor de functie, dan kun je rustig updaten naar de laatste versie: volgens Rogue Amoeba blijft de functie nog steeds geactiveerd, maar is alleen de koop-knop uit de app verwijderd. Installeer je de app echter op een nieuwe iPhone, dan kun je de optie niet opnieuw activeren.

Downloaden: Airfoil Speakers Touch (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2012, 10:52
Categorie Muziek
Onderwerpen airplay, apple, speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.