Veelgeprezen game Uplink voor de iPad verschenen

De veelgeprezen cultgame Uplink uit 2001 is nu ook op de iPad te spelen. In Uplink neem je de rol van een hacker aan die de servers van grote corporaties probeert binnen te dringen.

UplinkHet pc-spel Uplink weet sinds al sinds 2001 veel spelers te verbazen. De game plaatst je achter een computerscherm, vanaf waar je servers moet hacken om geld te verdienen en missies uit te voeren. Later raak je verwikkeld in een complot rond een organisatie die een einde wil brengen aan het internet. Het spel is de afgelopen jaren vaak geprezen voor gamesbladen, die onder de indruk waren van de unieke speelstijl.

Uplink weet zich van veel andere games te onderscheiden omdat je in de spelwereld zelf een computer bestuurt. Het is makkelijk om je voor te stellen dat je echt op servers inbreekt of codes kraakt, omdat echte hackers dit ook op digitale devices doen.

Uplink verscheen voor het eerst in 2001 op de pc. In 2006 werd het spel uitgebracht op Steam, waardoor veel pc-gamers hem makkelijk konden kopen. Inmiddels is het spel door verschillende gamesbladen geprezen voor zijn unieke ideeën en de succesvolle executie hiervan. De iPad-versie is geoptimaliseerd voor de iPad, waardoor je geen muis of toetsenbord meer nodig hebt om te spelen. Van nieuwe functies lijkt geen sprake te zijn: Uplink voor de iPad is een trouwe port van het origineel.

Downloaden: Uplink (€3,99)

Uplink screenshot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2012, 12:18
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.