Air Video krijgt AirPlay-ondersteuning

Air Video heeft een update gekregen voor de ondersteuning van AirPlay in iOS 4.3. Zo kun je video's vanaf je computer via de app op je Apple TV bekijken.

AirPlayAir Video is er vroeg bij. De applicatie heeft alvast een update gekregen voor iOS 4.3, waardoor AirPlay beschikbaar wordt binnen de app. Als a.s. vrijdag de nieuwe versie van iOS uitkomt, wordt het voor gebruikers van Air Video dus direct mogelijk om AirPlay te gebruiken. En dat is vooral voor diegenen die de tweede generatie Apple TV bezitten erg interessant.

Met Air Video kun je video’s van je pc of Mac naar je iPhone of iPad streamen. Je hoeft de video’s daarvoor niet eerst te converteren met een tool als Handbrake of Miro, want de Air Video Server op je computer converteert het bestand on the fly. Dankzij de AirPlay-ondersteuning kun je de video met één klik op je Apple TV afspelen. Dat betekent dat je dus via de applicatie alle videobestanden in je thuisnetwerk kunt afspelen op je Apple TV, onafhankelijk van wat voor bestandsformaat het is. Normaal moeten de bestanden die je op via Apple TV bekijkt in je iTunes-libary zitten.

De update van Air Video is dus nu al beschikbaar in de App Store, maar de AirPlay-ondersteuning werkt pas als iOS 4.3 uitkomt. De nieuwste versie van iOS maakt het namelijk mogelijk voor ontwikkelaars om AirPlay voor video toe te voegen aan hun applicatie. Eén nadeel is er wel, AirPlay werkt niet de achtergrond. Je zult Air Video dus open moeten houden terwijl je een video bekijkt op je Apple TV.

Downloaden: Air Video (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2011, 14:13
Categorie Diensten
Onderwerpen air video, airplay, apple tv, ios 4, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.