Adobe brengt schetsboek Adobe Ideas voor iPad uit

Adobe heeft de applicatie Adobe Ideas uitgebracht, een gratis teken- en schetsapplicatie voor de iPad waarmee je tekeningen en foto's kunt bewerken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

adobe ideasAdobe heeft een tekenapplicatie uitgebracht voor de iPad, met de naam Adobe Ideas. Het is in feite een soort schetsboek, met vectorgebaseerde tekenhulpmiddelen, kwasten in verschillende diktes, lagen en een zoomfunctie. Je kunt de kunstwerkjes die je op de iPad hebt gemaakt in PDF-formaat via e-mail versturen, zodat je ze op de desktop kunt bewerken in Adobe Illustrator en Photoshop. Het type illustraties dat je met Adobe Ideas kunt maken is heel verschillend, zoals je op de voorbeelden hieronder kunt zien.
Vergeleken met de inmiddels wereldberoemde teken- en schilderapplicatie Brushes (€7,99) voor de iPad is Adobe’s tekenapplicatie misschien wat beperkter, maar het heeft wel één groot voordeel: het is gratis.

Het virtuele canvas waarop je kunt tekenen is groter dan het scherm van de iPad zelf. Er zit een undo-functie in waarmee je 50 stappen terug kunt, je kunt meerdere versies van ontwerpen maken en je kunt de foto- en tekenlagen apart bewerken.

adobe ideas

Adobe Ideas kan ook automatisch een harmonisch kleurenthema toepassen op je foto’s of tekeningen. De app heeft eigenlijk maar één nadeel: het icoontje is nogal lelijk.

Downloaden: Adobe Ideas for iPad (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 14:29
Categorie Uncategorized
Onderwerpen activeren, adobe, duitsland, engeland, frankrijk, itunes, t-mobile

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.