Twee ‘onbereikbare’ games: Tony Hawk’s Pro Skater 2 en GodFinger

Tony Hawk 2 Pro Skater en GodFinger zijn inmiddels voor de iPhone beschikbaar. Maar ze kunnen voor de gewone iPhone-gebruiker wat lastig bereikbaar zijn. Tony Hawk is alleen in de Amerikaanse App Store te krijgen, GodFinger alleen in de Canadese App Store.

tony hawkGodFinger en Tony Hawk’s eerste iPhone-game hebben de potentie om tot grote hit op de iPhone uit te groeien. Ze zijn inmiddels al beschikbaar, maar alleen voor mensen die iets meer moeite willen doen. Voor Tony Hawk kun je terecht in de Amerikaanse App Store en voor GodFinger zul je een Canadees iTunes-account moeten aanmaken. De echte gamefans nemen die moeite, want ngmoco brengt regelmatig games eerst in Canada uit, om te testen of het Plus+ systeem bestand is tegen de toestroom van spelers. Bij We Rule deden ze dat ook. GodFinger zal op termijn ook in de Nederlandse App Store verschijnen. Bij Tony Hawk is dat nog niet zo zeker, omdat er kwesties met rechten kunnen spelen.

tony hawk 2Tony Hawk kondigde zijn eerste officiële iPhone-game een paar dagen geleden aan. Inmiddels is de game in de Amerikaanse App Store te vinden en kan iedereen ‘m proberen voor een prijs die voor iPhone-begrippen vrij hoog ligt: $9,99. De iPhone-versie lijkt sterk op het origineel, dat in 2000 voor de Playstation werd uitgebracht. Via een D-pad linksonder in het scherm bedien je de game, terwijl je met de speciale knoppen Ollie, Grab, Flip en Grind de trucs uitvoert. In de game staan 12 professionele skateboarders plus Tony Hawk zelf tot je beschikking. Tijdens het spelen verdien je cash waarmee je nieuwe skateboards en extra bewegingen kunt kopen.

Downloaden: Tony Hawk Pro Skater 2 ($9,99 – US App Store)

godfingerDe eerder aangekondigde game GodFinger is eerst op de iPad uitgebracht. In de Nederlandse App Store is GodFinger dan ook al gewoon te downloaden – maar alleen in een versie die geschikt is voor de iPad. Op de iPhone kunnen voorlopig alleen Canadese iPhone-bezitters ermee spelen. In deze game gaat het erom zoveel mogelijk volgelingen te krijgen. Je kiest of je een zorgzame god of een vernietigende demagoog wilt zijn en bepaalt met één vinger of je volgelingen te maken krijgen met vloedgolven, bliksemflitsen, zon en regen. Hoe hoger de levels die je behaalt, hoe meer wonderen je kunt verrichten. De volgelingen moeten ondertussen zorgen dat ze voldoende geld delven, want al dat moois moet wel betaald worden.

Downloaden: GodFinger (gratis – Canadese App Store)

Buitenlands iTunes-account

Tip: ben je een kluns op iPhone-gebied, dan kun je beter even wachten tot de games in de Nederlandse App Store verkrijgbaar zijn. Voor de mensen die wel de moeite willen nemen, volgt hier een korte uitleg. Om deze games te kunnen downloaden heb je een Amerikaans respectievelijk Canadees iTunes-account nodig. Dat is eenvoudig te doen en je hebt er bij GodFinger zelfs geen creditcard of tegoed voor nodig. De uitleg vind je hier: App Store-account aanmaken zonder creditcard of kadobon. Ga in de iTunes Store eerst naar het gewenste land (via het vlaggetje rechtsonder), zoek een willekeurige gratis app (pak bijvoorbeeld eentje uit de Top 10 Free Apps) en je bent al bijna klaar. Bij Tony Hawk heb je wel iTunes-tegoed nodig. Koop online een iTunes Gift Card, neem zo’n kaart uit de VS mee, of laat er eentje opsturen door vrienden. We snappen dat dit niet voor iedereen haalbaar is, maar zo werkt Apple nu eenmaal…
Mocht het niet lukken, controleer dan eerst of je de stappen goed hebt gedaan voordat je klaagt dat het niet werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2010, 13:25
Categorie Games
Onderwerpen game, godfinger, tony hawk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.