A Beautiful Mess: foto-app voor fans van Tumblr en We Heart It

A Beautful Mess is een iPhone foto-app die gemaakt lijkt voor Tumbr, We Heart It en Pinterest, met handgetekende stickers en lettertypes.

A Beautiful Mess iPhone-app iPad headerFoto’s met tierelantijntjes die eruit zien alsof je ze zelf hebt geknutseld, en lettertypes die uit je losse pols lijken te komen. De onder tieners populaire iPhone-apps Tumblr en We Heart It lopen ervan over. De fotografie-app A Beautiful Mess lijkt speciaal op gebruikers van die sites gericht. De applicatie is nog maar drie dagen uit en nu al legt die aanpak de toepassing geen windeieren. Op moment van schrijven is de app zelfs de tweede beste verkochte app van Nederland. Maar is hij wel zo goed?

Karig

Karig. Als er één woord is om A Beautiful Mess te beschrijven in het midden van de vele tientallen of zelfs honderden foto-apps voor de iPhone, is dat het wel. Zodra je een foto uit je fotoalbum hebt geplukt, krijg je een menubalk onderin het scherm te zien dat toegang geeft tot vijf tabbladen: kleurenfilters, randen, tekst, stickers en geschreven opdrukken. Bij het eerste tabblad krijg je meteen toegang tot zes verschillende filters, maar elk ander tabblad herbergt meerdere categorieën versieringen die per stuk 89 cent kosten. Er zijn drie pakketten met elk 8 randen, er is een lettertypepakket van 7 fonts, twee pakketten ‘doodles’ met 26 en 24 stuks en dan zijn er nog twee pakketten met 17 en 14 geschreven opdrukken. Allemaal kosten ze 89 cent per stuk.

A Beautiful Mess foto favorites A Beautiful Mess opdruk lettertype

Leuke lettertypes

Maar als je kijkt naar de mogelijkheden van de app, dan zijn die zo beroerd niet. Sowieso kan je beginnen met een foto uit je eigen album of allerlei papiersoorten om misschien een poëtische tekst op achter te laten. De kwaliteit van de lettertypes en stickers – want dat zijn de randen, teksten en tekeningen stiekem allemaal – is ook van hoog niveau. Twee van de vier lettertypes die je bij de app krijgt, zijn precies zo klad-achtig als je ze verwacht. Daarnaast is Linotype een moderne ronde letter, en Synthview is weer wat statischer. Ook tussen de randen en doodles zitten al leuke vormen voordat je naar de portemonnee wil grijpen. Alleen de kleurenfilters laten sterk te wensen over: de zes stuks zijn goed in het vaal maken van foto’s, maar kunnen foto’s ondanks drie sliders voor transparantie, contrast en intensiteit, niet echt kracht meegeven.

Moeilijk kruis

De bediening van A Beautiful Mess voor de iPhone is ook niet ideaal. Je moet een vorm of tekst met twee vingers pinchen om te verkleinen, maar de app reageert soms niet goed op je input. Daarna nog vergroten is uit den boze en draaien is vaak niet eens een optie. Je kan meerdere randen, vormen en zelfs teksten op elkaar leggen, maar de foto wordt tussentijds steeds als één geheel opgeslagen waardoor je geplaatste items daarna niet meer kan aanpakken. Het kruisje om een vorm mee weg te drukken, reageert niet erg soepel en ten slotte is de app in onze testsessie ook al eens vastgelopen waarbij de gemaakte foto niet opgeslagen werd.

A Beautiful Mess tekstje en ballon A Beautiful Mess kleurenfilters

Niet delen naar Tumblr

A Beautiful Mess benadert een gerichte doelgroep met zijn app en kan daar hoge ogen bij gooien. We vermoeden dat de extra lettertypes al snel de meest verkochte in-app aankoop zal zijn, want op dat gebied is de app nog gerichter dan bijvoorbeeld Over (€1,79). De applicatie laat één grote kans schieten wat die doelgroep betreft: je kan wel naar Instagram, Facebook en Twitter delen, maar Tumblr is géén deeloptie.

Downloaden: A Beautiful Mess (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2013, 14:36
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen instagram, kleurenfilters, tumblr, we heart it

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.