Apple maakt winnaar 50 miljardste iOS-download bekend

Apple heeft bekendgemaakt dat Amerikaan Brandon Ashmore de 50 miljardste App Store-download maakte. Hij downloadde de app Say the Same Thing
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Say the Same ThingApple heeft bekendgemaakt dat de Amerikaan Brandon Ashmore uit Mentor, Ohio de 50 miljardste download in de App Store heeft gemaakt. Hij downloadde het iPhone-spelletje Say the Same Thing van Space Inch, waarin je zo snel mogelijk een woord moet typen. Het behalen van de 50 miljardste download is goed nieuws voor Ashmore: Apple geeft hem namelijk 10.000 dollar aan iTunes-tegoed cadeau.


Apple maakte de winnaar bekend in een persbericht. Daarin had senior vice president Eddy Cue het volgende te zeggen:

We willen al onze klanten en ontwikkelaars hartelijk bedanken. Dankzij hen hebben we deze ongelofelijke mijlpaal van 50 miljard downloads bereikt. Door de App Store zijn mensen hun mobiele apparaten op een heel andere manier gaan gebruiken. En de ontwikkelaars hebben inmiddels al meer dan negen miljard dollar mogen ontvangen voor hun bijdragen aan dit bloeiende app-platform. We staan perplex dat we deze mijlpaal in minder dan vijf jaar hebben bereikt.

Brandon AshmoreApple had eventjes de tijd nodig om de winnaar van de wedstrijd officieel aan te wijzen. Gisteravond werd immers al duidelijk dat het nieuwe downloadrecord was neergezet. We wisten al langer dat de downloader van app nummer 50 miljard op flink wat extra iTunes-tegoed kon rekenen.

Update: NewsNet5 heeft Brandon te pakken gekregen en met hem gesproken. De prijswinnaar zei van plan te zijn vijf apps in de App Store te downloaden om de prijs te winnen. Toen Apple hem belde dacht hij in de maling te zijn genomen, maar niets bleek minder waar te zijn. De nieuwssite heeft ook een foto van de winnaar gepubliceerd.

Downloaden: Say the Same Thing (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.