Cambush maakt van je iPhone een beveiligingscamera

Cambush maakt van je iPhone een beveiligingscamera. De app maakt een video en kan een alarm laten klinken als voorwerpen in beeld bewegen.

CambushBen je benieuwd wie er ‘s ochtends de gevulde koeken uit de keukenkastjes haalt of heb je een serieuzer beveiligingsprobleem? Dan kun je met de Cambush-app de iPhone veranderen in een bewegingsgevoelige beveilingscamera. Plaats je iPhone op een vaste plek, het liefst in een houder, zet de app aan en Cambush maakt een video als er beweging in de zoeker wordt opgemerkt.

Om de juiste video op te nemen kent Cambush wat instellingen, zoals de mogelijkheid om de gevoeligheid van de opgemerkte beweging aan te passen. Dit voorkomt dat bij de kleinste veranderingen in het beeld, zoals bewegende blaadjes op op de achtergrond, de video meteen gaat lopen. Met de timer pas je de duur van de video aan nadat de beweging is gestopt. Met het High Pass Filter markeer je wat in het shot beweegt. De flitser activeer je als je meer licht nodig denkt te hebben voor een heldere opname. Zowel de camera aan de voor- als de achterkant kun je gebruiken voor de opname. Ook kan de app overweg met verticale en horizontale video’s.

De ontwikkelaars geven zelf aan dat je Cambush ook bij onderwerpen kunt gebruiken die minder serieus zijn dan inbraak en diefstal. Zo kun je de app instellen als je benieuwd bent wat je katten uitspoken als jij op het werk bent. Ook voor flauwe grappen laat de app zich uitstekend lenen. Natuurlijk wil je bij geheime opnamen geen geluid horen, maar desgewenst laat de iPhone een alarmgeluid klinken als de sensor een beweging detecteert. Leuk om iemand zich een hoedje te laten schrikken.

Praktisch gezien kun je Cambush misschien beter op een iPod touch of een tweede iPhone gebruiken, omdat je de app juist wilt gebruiken als je zelf niet aanwezig bent. Ook is het handig om het toestel op een adapter aan te sluiten, omdat urenlang beweging detecteren en video opnemen nogal wat energie verbruikt. Daarnaast kan ook een kleine standaard geen kwaad.

Downloaden: Cambush (Gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2013, 13:30
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen beveiliging, camera, inbraak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.