3D-kaarttechnologie van C3 mogelijk gekocht door Apple

De 3D-kaarttechnologie van C3 Technologies zou wel eens opgekocht kunnen zijn door Apple. Moederbedrijf Saab liet weten dat een "westers bedrijf" het bedrijfje opkocht voor 150 miljoen dollar.

Een shot vanuit de app van C3 TechnologiesToen het Zweedse C3 Technologies begin dit jaar op de CES-beurs verscheen, wist het bedrijf vriend en vijand te verbazen met een iPhone- en Android-app die kaarten omtoverde in driedimensionale modellen. De technologie hierachter werd gebruikt in een doelwitsysteem voor raketten. C3 Technologies is inmiddels opgekocht door een Westers bedrijf. Gezien de technologie zich al bewezen heeft op iOS, is Apple een waarschijnlijke kandidaat.

Om de 3D-technologie te laten werken laat C3 Technologies vliegtuigen over steden vliegen met speciale camera’s. Deze maken foto’s van de noord-, zuid-, oost- en westkant van een stad. Een aantal camera’s daartussen maken foto’s om de delen daartussen met elkaar te laten overlappen. Het precieze aantal camera’s wil het bedrijf niet onthullen, waarschijnlijk omdat ze daarmee de truc achter de technologie weggeven.

Deze foto’s worden niet direct naar de kaarten geüpload, maar eerst omgezet naar een 3D-computermodel van de stad. Daardoor zijn de kaarten tot in detail te bekijken en ook volledig te roteren. Dat maakt de technologie vele malen bruikbaarder dan bijvoorbeeld Bing, waarin een Bird’s Eye-view je een dieptewaarneming van de stad biedt.

De website van C3 Technologies is al enige tijd onbereikbaar. Moederbedrijf Saab zegt dat het bedrijf is overgenomen door een ‘westerse firma’ voor 150 miljoen dollar. Gezien de app al op de iPhone werkte en de telefoon al langer uitbundig gebruik maakt van kaarten, is Apple misschien wel de koper. Laten we het hopen, want de technologie ziet er indrukwekkend uit.

https://www.youtube.com/watch?v=3Lcja6HkRuw

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2011, 16:46
Categorie Diensten
Onderwerpen 3d, google, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.