T-Mobile brengt vertaalapp Wordshot voor iPhone uit

T-Mobile heeft een app uitgebracht waarmee je op vakantie woorden en teksten kunt vertalen. Je kunt de camera net als bij WordLens op een tekst richten, waarna de vertaling realtime in beeld verschijnt.

t-mobile vertaalapp wordshotT-Mobile heeft een vakantie-app uitgebracht voor mensen die naar het buitenland gaan. Wordshot is vergelijkbaar met Word Lens, is gratis en werkt op het eerste gezicht goed. Met Wordshot kun je live beelden vertalen door je camera op een bepaalde tekst te richten. Er is ook een foto-modus voor langere teksten. Je maakt dan een foto van de tekst (bijvoorbeeld een menukaart) en deze wordt vervolgens voor je vertaald. Je kunt de tekst eventueel ook laten voorlezen.

De app is gratis te downloaden, waarbij de Franse en Engelse taalpakketten ook gratis zijn. Alle andere taalpakketten zijn te koop voor €1,59 en daarmee is Wordshot goedkoper dan WordLens, die er €3,99 voor vraagt. Beschikbaar zijn: Duits, Grieks, Spaans, Hongaars, Italiaans, Pools, Portugees, Russisch en Turks.

wordshot t-mobileDe app gebruikt geen data wanneer hij eenmaal is geïnstalleerd. Het slimst is om de app alvast te installeren voordat je op vakantie gaat. In het buitenland kun je beter eerst een Wi-Fi-hotspot opzoeken om gratis te kunnen downloaden. T-Mobile geeft als suggestie ook om een Travel & Surf dag- of weekpas aan te schaffen, maar dat kost uiteraard geld. De app is gemaakt door het Duitse bedrijf Beyo GmbH en is ook op het Android-platform verschenen.

Downloaden: WordShot (gratis, talenbundels kosten geld)
Tipgever: Oscar

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2011, 17:54
Categorie Reizen
Onderwerpen vertalen, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.