1Password 4 met iCloud-synchronisatie en zoekfunctie komt eraan

1Password 4 komt binnenkort beschikbaar met nieuwe functies, zoals categorieën en mappen, favorieten, een zoekfunctie en een nieuw uiterlijk. Je zult de app opnieuw moeten kopen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

1password4_master_passwordHou je graag je wachtwoorden en creditcardgegevens geheim, dan ben je vast bekend met de app 1Password van Agilebits. Het is waarschijnlijk de meestgebruikte app om wachtwoorden beveiligd op te slaan en te synchroniseren tussen iOS, Android, Windows en Mac. Hoe 1Password werkt, legden we al eens uit in een uitgebreid artikel. De app heeft z’n voordelen, maar ook een tekortkoming: de app synchroniseert wel via Dropbox, maar niet via iCloud. Daar komt binnenkort verandering in met een nieuwe versie 1Password 4. Die maakt het inlogproces eenvoudiger en zorgt ervoor dat je favoriete items altijd meteen in beeld hebt.

Je kunt bij 1Password je wachtwoorden, bankrekeningnummers en andere geheime informatie in categorieën indelen om ze snel terug te vinden. Je bepaalt daarbij zelf de criteria, maar het zal meestal gaan om onderwerpen als ‘creditcards’, ‘softwarelicenties’ en ‘notities’. Daarnaast kun je straks gebruik maken van folders, zodat je bijvoorbeeld alle financiële info in één mapje kunt stoppen. Het maakt daarbij niet uit of het om een wachtwoord, een bankrekening of een pincode gaat. Er is straks een zoekfunctie aanwezig voor het terugvinden van specifieke items. De iOS-app van 1Password gebruikte altijd een pincode in combinatie met een hoofdwachtwoord (master password). De verplichte pincode is nu vervallen, maar is nog wel te gebruiken als je snel wilt wisselen tussen 1Password en andere apps. De website iMore kreeg alvast een preview en bespreekt de hierboven genoemde functies uitgebreider.

De app is helemaal opnieuw gemaakt en zal op korte termijn beschikbaar komen. Wel zit er een addertje onder het gras: het wordt een compleet nieuwe app waarvoor je opnieuw zult moeten betalen. De apps die hieronder staan zullen dus vervallen en verdwijnen uit de App Store, maar zullen nog wel worden ondersteund. Agilebits is overigens wel van plan om bij de introductie van 1Password 4 de app met extra korting aan te bieden. Mensen die de Mac-versie van 1Password al in de Mac App Store hebben aangeschaft, kunnen trouwens wel gratis updaten van 3.9 naar 4.0.

Downloaden:

1Password 4 gaat ter introductie €6,99 kosten. De normale prijs wordt $15,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2012, 13:52
Categorie Diensten
Onderwerpen 1password, wachtwoorden

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.