1password schuin

1Password 4.1 voor iOS: lokaal synchroniseren, beter zoeken

1Password 4 heeft een eerste grote update gekregen, met meer kleuren en lettertypes, lokaal synchroniseren via usb en

1password schuin1Password 4 heeft een eerste grote update gekregen sinds ontwikkelaar AgileBits de app volledig vernieuwde. Pas na het verschijnen van 1Password 4 verscheen er al een kleine update of foutjes op te lossen. Deze keer gaat het in versie 4.1 om de wat grotere verbeteringen, zoals verbeterde synchronisatie met Dropbox en iCloud, verbeterde instellingen voor Master Password en Quick Unlock Code en ondersteuning voor meer lettertypes en kleuren. Een belangrijke toevoeging voor mensen die hun privacy belangrijk vinden is de mogelijkheid om lokaal te synchroniseren via een usb-kabel. Je hoeft je vertrouwelijke wachtwoorden en pincodes daardoor niet meer op een (Amerikaanse) server op te slaan. We schreven eerder al dat de lokale sync-mogelijkheid eraan zat te komen.

De mogelijkheid om lokaal te synchroniseren kan ook belangrijk zijn voor bedrijven, die als beleid hebben dat je vertrouwelijke informatie niet op servers van derde partijen mag opslaan. 1Password is nou juist bedoeld voor al die vertrouwelijke informatie, zoals wachtwoorden, pincodes, creditcardnummers en inloggegevens. De app zorgt ervoor dat je sterke wachtwoorden kunt gebruiken op websites, zonder ze te hoeven onthouden. Je synchroniseert de gegevens tussen desktop en iOS-apparaten, zodat je ook onderweg kunt inloggen.

1password synchronDe zoekbalk in de vernieuwde app is voortaan altijd zichtbaar. Zo kun je snel termen als ‘KLM’ of ‘Bijenkorf’ invullen om meteen de pincodes, inloggegevens of Frequent Flyer-accountnummers bij de hand te hebben. Het zoeken is op de iPad nu in portret- en landschapsmodus mogelijk. Bij Secure Notes (beveiligde notities) zijn voortaan eventuele attachments zichtbaar. De onlangs toegevoegde functies Vault Mode en Web Mode zijn nog verder verbeterd. Een verbetering die je pas tijdens het gebruik zal opvallen is het dubbeltappen op een tabblad op de iPad om terug te gaan naar het startscherm. Nog een handige verbetering: een nieuw URL-schema waarmee je twee soorten url’s kunt openen, een normale zoek-url en een url om snel websites te openen (onepassword://search/zoekbegrip).

Downloaden: 1Password (€6,99, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2013, 14:45
Categorie Diensten
Onderwerpen 1password, wachtwoorden

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.