Angela Ahrendts start volgende week als hoofd Apple Retail

Angela Ahrendts begint volgende week als hoofd retail bij Apple. Ze gaat de online en fysieke Apple Stores leiden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Angela AhrendtsApple krijgt er volgende week een nieuwe topvrouw bij. Angela Ahrendts, voormalig CEO van luxemerk Burberry, zal dan aan de slag gaan als hoofd Apple Retail. Dat heeft Apple bekendgemaakt bij de bespreking van de kwartaalcijfers. Ze gaat als senior vice president alle verkoopkanalen van Apple leiden, zowel de online Apple Store als de fysieke Apple Stores over de hele wereld. Eerdere geruchten dat Ahrendts nog even bij Burberry zou blijven om een bonus van 8 miljoen op te strijken, blijken onjuist. Er was al langere tijd bekend dat Angela Ahrendts in dienst van Apple zou treden. De Amerikaanse maakte in oktober 2013 al bekend dat ze Burberry zou verlaten.


De afgelopen maanden heeft ze besteed aan het inwerken van haar opvolger. Zelf komt Ahrendts niet in een gespreid bedje, want de retailtak van Apple heeft al sinds oktober 2012 geen directeur. Op dat moment vertrok John Browett, voormalig topman van Dixons, omdat hij niet goed in de bedrijfscultuur van Apple paste.

De komst van Ahrendts kan duiden op een verandering binnen Apple. De afgelopen tijd zijn er relatief veel topmensen ingehuurd die een achtergrond hebben in mode, kleding en luxemerken. Eerder trad de voormalig CEO van Yves St Laurent al bij Apple in dienst. Het zou kunnen wijzen op plannen om wat meer richting modeaccessoires op te schuiven. Dat Apple de merknaam heeft uitgebreid naar horloges en sieraden is daarom misschien niet zo toevallig.

angela ahrendts burberry winkel

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 april 2014 om 9:30
Onderwerp
Categorie
Apple

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.