Apple nadert mijlpaal van 800 miljoen iTunes-accounts

Afgelopen juni kondigde Apple aan dat er meer dan 575 miljoen iTunes-accounts waren aangemaakt. Inmiddels is het aantal al gestegen naar 800 miljoen stuks, een stijging van bijna 40 procent. Bij de meeste van die iTunes-accounts is er een creditcard aan gekoppeld, waarmee je met één klik apps en andere digitale content kunt aanschaffen. Het […]

itunes-gift-cardsAfgelopen juni kondigde Apple aan dat er meer dan 575 miljoen iTunes-accounts waren aangemaakt. Inmiddels is het aantal al gestegen naar 800 miljoen stuks, een stijging van bijna 40 procent. Bij de meeste van die iTunes-accounts is er een creditcard aan gekoppeld, waarmee je met één klik apps en andere digitale content kunt aanschaffen. Het zorgt ervoor dat Apple in een goede positie zit om een eventuele betaaldienst aan te kondigen, waar de afgelopen dagen weer wat heftiger over wordt gesproken.

De mijlpaal werd bekendgemaakt na afloop van de aankondiging van de kwartaalcijfers. Met het huidige tempo groeit het aantal iTunes-accounts dagelijks met ruim 700.000 stuks. In minder dan een jaar zal de 1 miljard zijn bereikt, als de groei op dezelfde voet doorzet. CEO Tim Cook noemde het aantal mensen dat iTunes gebruikt staggering. Afgelopen kwartaal gaven klanten 5,2 miljard dollar uit in de iTunes Store, blijkt ook uit cijfers van Apple. Het gaat daarbij om de aankoop van apps, muziek, boeken, films en andere multimedia. De omzet stijgt door al die nieuwe accounts ook fors: die 5,2 miljard dollar is 24 procent meer dan dat er in dezelfde periode vorig jaar werd uitgegeven. Wat appdownloads betreft heeft Apple nu meer dan 70 miljard downloads gemeten. In januari stond de teller nog op 65 miljard.

Je kunt op de cijfers nog meer interessante berekeningen loslaten. Zo blijken de uitgaven per iTunes-account eigenlijk vrij laag. Als je 5,2 miljard deelt door 800 miljoen, kom je op slechts $6,50 per account/gebruiker. Dat is relatief weinig, want met één gehuurde film of één iBook zit je al snel op dat bedrag. Momenteel zijn de aankopen nog beperkt tot digitale content, maar als de geruchten kloppen kunnen we straks ook fysieke spullen kopen met een iTunes-account. Een patent beschrijft al hoe dat zou moeten werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2014, 6:30
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.