Apple wijst WO2-game af wegens Duitse en Russische tegenstanders

Apple heeft de oorlogsgame Tank Battle: East Front 1942 afgewezen omdat er Russen en Duitsers in zitten
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Tank Battle East Front 2Het is voor gamers niks nieuws, maar Apple is er kennelijk geen fan van: de Duitsers en Russen als tegenstanders in een oorlogsgame. Het spelletje Tank Battle: East Front 1942 is daarom ook door Apple afgewezen. In het spel neem je het met tanks op tijdens de tweede wereldoorlog, maar volgens het App Store-reviewteam komt dit net wat te dichtbij de realiteit: de game is afgewezen omdat “de tegenstanders zijn gebaseerd op de echte wereld”.

In een e-mail beschrijft Apple de afwijzing als volgt:

We zagen dat uw app content of functies bevat waarin een ras, cultuur, regering, bedrijf of een andere bestaande entiteit als de vijand in de context van de game werd neergezet. Dit is niet in lijn met de richtlijnen van de App Store.

Om specifieker te zijn; we zagen dat uw app een bestaande entiteit als vijanden gebruikt.

Apple heeft eerder games uit de App Store geweerd wegens deze richtlijn: spellen waarin de arbeidsomstandigheden in arme landen of de oorlog in Syrië in beeld worden gebracht, worden ook niet getolereerd.

Toch lijkt er enige willekeur te bestaan in Apple’s beleid. Populaire games waarin echt bestaande facties een rol spelen worden immers niet afgewezen. De spelklassieker Wolfenstein 3D staat gewoon in de App Store en laat je het opnemen tegen Nazi’s tijdens de tweede wereldoorlog. Daarnaast zijn er ook genoeg minder bekende titels die hetzelfde onderwerp behandelen. Sterker nog: de ontwikkelaar van Tank Battle heeft eerder al oorlogsgames gemaakt waarin echte landen de tegenstander waren.

Tank Battle East Front 1942

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:01
Onderwerpen app store, oorlog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.