Apple TV update 6.1 nu beschikbaar

Apple heeft de Apple TV voorzien van een software-update. Apple TV 6.1 biedt AirPlay-verbeteringen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV spotlightApple heeft een software-update voor de Apple TV uitgebracht. Apple TV 6.1 werd gelijktijdig met iOS 7.1 beschikbaar gesteld en bevat een aantal kleine wijzigingen. Zo heeft Apple op een aantal manieren AirPlay Mirroring verbeterd. De update is te installeren via de instellingen van de Apple TV op de tweede en derde generatie Apple TV. Apple brengt vaak een nieuwe Apple TV-update uit vlak nadat iOS is bijgewerkt. Zo zagen we Apple onlangs hetzelfde doen met iOS 7.0.6.


De nieuwe Apple TV-software maakt het makkelijk om een kanaal te verbergen. Een gewilde functionaliteit, aangezien Apple de hoeveelheid kanalen de laatste tijd flink heeft verhoogd. Hoewel het al langer mogelijk was om via de instellingen het één en ander aan te passen, kun je nu rechtstreeks vanaf het beginscherm een kanaal laten verdwijnen. Dit doe je door een kanaal te selecteren en de bevestigingsknop ingedrukt te houden. Vervolgens druk je op de play-/pause-knop om de verbergoptie te zien.

Apple TV 6.1 iconen verbergen

Apple TV-update 6.1 biedt naar verwachting ook een aantal systeemverbeteringen vergelijkbaar met iOS 7.1. De software op de Apple TV is gebaseerd op iOS, wat ook deels de reden is waarom vaak alle software gelijktijdig wordt bijgewerkt.

Update: Apple heeft ook een nieuwe versie van de Remote-app voor iOS beschikbaar gesteld. Deze maakt het mogelijk om door gekochte films te bladeren vanuit de applicatie. De update biedt ook ondersteuning voor iTunes Radio, maar deze nieuwe muziekdienst werkt nog steeds niet in Nederland.

Downloaden: Remote (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.