saffierglas

‘Apple heeft saffierindustrie in 2013 gered’

Apple's saffierproductie met GT Advanced Technologies heeft de saffiermarkt gered, aldus Franse onderzoekers van Yole Development.

saffierglasHet moge inmiddels duidelijk zijn dat Apple grote plannen heeft met saffier. Meerdere geruchten wijzen er op dat het harde materiaal zal worden gebruikt voor een iPhone-scherm en volgens Tim Cook is saffier bedoeld voor een ‘geheim project‘. Daarmee gaat Apple veel betekenen voor de saffiermarkt, zo vertelt onderzoeksbureau Yole Development. Apple’s saffierfabriek alleen produceert het dubbele van alle overige saffierproductie wereldwijd.

Apple maakte in 2013 afspraken met GT Advanced Technologies, een fabrikant gespecialiseerd in saffier. De bedrijven hebben volgens geruchten de productiecapaciteit voor 200 miljoen iPhone-schermen. Met deze exclusieve samenwerking heeft Apple volgens de Franse onderzoekers de saffiermarkt gered. Er wordt daarom verwacht dat de saffierindustrie dit jaar compleet zal veranderen.

GT Advanced Technologies heeft al meermaals Apple als partner genoemd. De samenwerking met de saffierfabriek is daarom geen geheim meer. De analyse van Yole Development biedt alleen wel wat extra inzicht: de onderzoekers denken bijvoorbeeld dat Apple voor $6,40 een stuk saffierglas kan maken, dat vervolgens door de Apple-fabrikanten in China in stukken wordt gesneden. Ieder afgemaakt saffierscherm zou Apple ongeveer 17 dollar kosten. Yole schat de productiecapaciteit van GT Advanced wel iets minder hoog in dan eerdere bronnen: de fabriek zou in 2014 42 miljoen schermen produceren en in 2015 85 miljoen schermen.

Het verslag van Yole Development over Apple’s saffierproductie is op het moment nog niet beschikbaar. Het onderzoeksbureau zal vanaf 21 maart al zijn bevindingen verkopen voor 5.000 dollar, maar Patently Apple heeft vroegtijdig een exemplaar weten te bemachtigen.

De voordelen van een saffierscherm in de iPhone moge duidelijk zijn: het materiaal is uitermate hard, waardoor de kans op krassen op je iPhone-scherm veel kleiner wordt. Onderstaande video laat zien hoe een saffieren iPhone een baksteen overleeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2014, 17:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp saffierglas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.