Apple TV update 6.1 nu beschikbaar

Apple heeft de Apple TV voorzien van een software-update. Apple TV 6.1 biedt AirPlay-verbeteringen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV spotlightApple heeft een software-update voor de Apple TV uitgebracht. Apple TV 6.1 werd gelijktijdig met iOS 7.1 beschikbaar gesteld en bevat een aantal kleine wijzigingen. Zo heeft Apple op een aantal manieren AirPlay Mirroring verbeterd. De update is te installeren via de instellingen van de Apple TV op de tweede en derde generatie Apple TV. Apple brengt vaak een nieuwe Apple TV-update uit vlak nadat iOS is bijgewerkt. Zo zagen we Apple onlangs hetzelfde doen met iOS 7.0.6.

De nieuwe Apple TV-software maakt het makkelijk om een kanaal te verbergen. Een gewilde functionaliteit, aangezien Apple de hoeveelheid kanalen de laatste tijd flink heeft verhoogd. Hoewel het al langer mogelijk was om via de instellingen het één en ander aan te passen, kun je nu rechtstreeks vanaf het beginscherm een kanaal laten verdwijnen. Dit doe je door een kanaal te selecteren en de bevestigingsknop ingedrukt te houden. Vervolgens druk je op de play-/pause-knop om de verbergoptie te zien.

Apple TV 6.1 iconen verbergen

Apple TV-update 6.1 biedt naar verwachting ook een aantal systeemverbeteringen vergelijkbaar met iOS 7.1. De software op de Apple TV is gebaseerd op iOS, wat ook deels de reden is waarom vaak alle software gelijktijdig wordt bijgewerkt.

Update: Apple heeft ook een nieuwe versie van de Remote-app voor iOS beschikbaar gesteld. Deze maakt het mogelijk om door gekochte films te bladeren vanuit de applicatie. De update biedt ook ondersteuning voor iTunes Radio, maar deze nieuwe muziekdienst werkt nog steeds niet in Nederland.

Downloaden: Remote (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2014, 22:13
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.