Spotify wil hartslag, temperatuur en beweging met iPhone bijhouden

Spotify wil sensoren van de iPhone gebruiken om je muziek te veranderen op basis van hartslag, bewegingen en temperatuur.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Spotify nieuwe zoekenSpotify experimenteert met de bewegingssensoren van smartphones om te bepalen wat een luisteraar doet, om vervolgens de muziek hierop aan te passen. Dit laat Spotify-productmanager Donovan Sung weten aan Techradar. De Spotify-app zou op deze manier kunnen zien of je rent, fietst of rijdt. Daarnaast wordt er gekeken naar hartslagmeters en thermostaten gekoppeld aan de iPhone om een nog beter beeld te krijgen van de luisteraar.


In de praktijk zou Spotify op basis van al deze gegevens beter kunnen inschatten naar wat voor muziek je wil luisteren. Een rap looptempo en een hoge hartslag geven aan dat je sport, waardoor Spotify automatisch kan overschakelen naar je gebruikelijke fitnessmuziek.

Een verhoogde hartslag kan zelfs aantonen dat je gestrest bent, waar de muziek weer op kan worden aangepast. Dat lijkt op het moment echter nog lastig uitvoerbaar. Hoewel er voor de iPhone de nodige hartslagmeters beschikbaar zijn, is het merendeel bedoeld voor tijdens het sporten. Vrij weinig iPhone-bezitters lopen continu rond met een sensor die de gemiddelde hartslag doorgeeft aan een app. Daar zou een iWatch met hartslagmeter echter verandering in kunnen brengen.

Spotify zou zijn app ook graag samenhangen met andere diensten, zoals bijvoorbeeld wekker-apps die je slaappatroon in de gaten houden. Door te weten wanneer je in slaap valt en wakker wordt kan Spotify je afgespeelde muziek weer op andere manieren aanpassen.

Alle verzamelde informatie zou worden toegevoegd aan Spotify’s al bestaande ontdekfunctie, om zo beter te weten wat voor muziek je voorkeur heeft. Uiteraard zijn alle nieuwe functies op het moment nog experimenteel – Spotify houdt in de uitspraken tegenover Techradar in ieder geval een slag om de arm. Of en wanneer we de nieuwe functies in de app zullen zien is daarom niet duidelijk.

Downloaden: Spotify (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 juli 2014 om 0:03
Onderwerp
Categorie
Apps

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.