Apple toont voortaan videotrailers in App Store-app

In de App Store-app zijn voortaan video's te zien bij bepaalde apps, zoals Clumsy Ninja.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Clumsy Ninja lachen naar het vogeltjeDe App Store-app laat voortaan niet alleen plaatjes zien van apps, maar toont er ook een video bij. Een video is bijvoorbeeld te zien bij de eerder besproken app Clumsy Ninja, die vandaag in de App Store verscheen. De video’s zijn niet te zien op alle app-detailpagina’s in de App Store, maar bijvoorbeeld wel op de Keuze van de redactie-promopagina van Clumsy Ninja. Je komt dan op een vrij lege pagina, waar je de de video kunt afspelen.


Hieronder wordt in een filmpje duidelijker waar je de video’s kunt vinden. Het is de eerste keer dat Apple toestaat om een video in de App Store-omschrijving op te nemen. Clumsy Ninja heeft als ‘Keuze van de redactie’ een speciale pagina gekregen. Klik je op de videotrailer, dan krijg je de video schermvullend te zien in de iOS-app. Tot nue toe was het alleen toegestaan om maximaal tien stilstaande afbeeldingen bij een app te tonen: maximaal vijf stuks voor de iPhone-versie en maximaal vijf stuks voor de iPad-variant. Het is nog onduidelijk of Apple plannen heeft om nog meer video’s en trailers toe te staan in de App Store.

Click here to display content from vine.co


Video via @basvanderploeg

In iTunes op de desktop ziet het er zo uit:

clumsy-ninja-video-itunes

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.