Tinder 3.0 voor iPhone met iOS 7-stijl uitgekomen

Dating-app Tinder laat geen vrienden meer matchen na de iOS 7-update. De applicatie is wel wat strakker geworden in design.

Tinder 3.0 voor iOS 7 iPhoneDe aangekondigde iOS 7-update van de razend populaire iPhone-app Tinder is uitgekomen. Versie 3.0 van de applicatie voorziet in een iOS 7-design en geeft wat meer ruimte aan de foto’s van andere gebruikers, die nu wat meer centraal in beeld staan. Ook het menu en de chatpagina zijn op de schop genomen en de applicatie is nu Nederlandstalig. De opvallendste verandering is dat de functie om vrienden met elkaar te koppelen volledig is verdwenen in de applicatie.

Vrienden lastig vallen met Tinder door ze te matchen? Dat is dus geen optie meer in Tinder 3.0. De app richt zich nog puur op het eigen dating-onderdeel. Je kan inmiddels niks anders in de applicatie dan foto’s beoordelen van gebruikers bij je in de buurt. Veeg een foto naar links en je verwerpt iemand, veeg een foto naar rechts en de jongen of dame is je keuring doorstaan. Met een tik op de foto zie je meer foto’s van die gebruiker en kan je met nu duidelijke knoppen bovenin beeld iemand ook afwijzen of goedkeuren.

Tinder iOS 7 iemand liken Tinder iOS 7 chatten

Lijsten aanmaken

Toch heeft Tinder 3.0 niet alleen in functies gesneden. Zeker als je veel matches hebt, is de optie om verschillende lijsten te maken welkom. In het schuifmenu rechts waarin je alle matches en hun chats op rij ziet, volstaat de lijstknop nu om personen in te delen in lijsten die je zelf aanmaakt. Je kan andere gebruikers zo indelen in ‘twijfelgevallen’, ‘dames’ en ‘heren’, maar door de slimmigheid zet Tinder ook de deur open naar vrienden. Want als Tinder een applicatie is waar je vaak mee bezig bent én waarin je prima kan chatten, waarom zou je vrienden dan buitensluiten? Tinder heeft het voor elkaar gekregen dating uit de schaamte te krijgen door het simpelweg geen daten te noemen – dus je kán gewoon vrienden toevoegen.

Ook voor vrienden

Dat het toevoegen van vrienden menens is voor Tinder, bewijst de nieuwe functie Uitnodigen onderaan in het vernieuwde hoofdmenu. Door daarop te drukken voeg je contacten die je in de kroeg tegenkomt toe via AirDrop (voor iPhone 5, iPod touch 5 en nieuwer) en je kan uitnodigen voor je profiel plaatsen op Twitter, Facebook, per e-mail en sms.

Downloaden: Tinder (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2013, 10:38
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen daten, dating, tinder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.