iCulture speelt: Hunger Games Panem Run, Touchgrind Skate 2 en Coaster Crazy Deluxe

Touchgrind Skate 2 is een fraai vinger-skateboardspel en Coaster Crazy Deluxe is een achtbaangame van Rollercoaster Tycoon 3.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS Coaster Crazy Deluxe achtbaangameBekende namen in de iCulture speelt vandaag! We hebben vanochtend geen grote nieuwe games apart uitgelicht, omdat het aanvankelijk wel een rustdag leek voor een donderdag-gamesdag. Misschien wel de nawee van het sublieme Oceanhorn vorige week. Maar wel dus drie bekende namen in de rubriek vandaag. De maker van Rollercoaster Tycoon 3 heeft achtbaangame Coaster Crazy uitgebracht, de boekenreeks Hunger Games vertaalt zich naar een Temple Run-achtig renspel en Touchgrind Skate 2 is de opvolger van een populair skateboardspelletje.

Rollercoastermania: Coaster Crazy Deluxe

ICS Coaster Crazy Deluxe iOSHeerlijk als een ontwikkelaar eens de andere weg bewandeld. Coaster Crazy is al een tijdje verkrijgbaar op iPhone en iPad, maar nu heeft maker Frontier Developments ervoor gekozen een betaalde versie uit te brengen waarbij je verlost bent van elke vorm van in-app aankopen! Dat is een grote winst voor het spelletje waarin je steeds nieuwe achtbanen bouwt die moeten voldoen aan de sensatieverwachting van het publiek. De game heeft alle vorm van aankopen en investeringen in het spel veranderd naar een niveau waarin alles draait om hoe goed je presteert – en dus niet: hoe goed je alleen presteert als je er wat echt geld tegenaan smijt. Ten opzichte van de gratis versie heeft de nieuwe telg boveneen extra content gekregen, in de vorm van nieuwe omgevingen en nieuwe types achtbanen waarmee je aan de slag kan. Omdat het neerzetten en maken van een achtbaan vingerveegwerk is, wil je nog wel eens te gulzige bochten maken waardoor achtbanen niet altijd werken, maar die kleine irritatie ben je zó vergeten als je een succesvol rondje maakt in je eigen achtbaan – natuurlijk bekeken uit de ogen van de inzittenden. Fijn bouwpakket van de maker van expert op dit gebied: Frontier Development tekende eerder voor Rollercoaster Tycoon 3.
Downloaden: Coaster Crazy Deluxe (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Hunger Games: Catching Fire – Panem Run

ICS Hunger Games Catching Fire Panem Run iOSTot nu toe ben je als fan van de Hunger Games boeken- of filmserie niet echt verwend als het op iPhone- en iPad-games aankomt en even lijkt het erop dat Catching Fire – Panem Run de trend van slechte games moeiteloos doorzet. Het spel lijkt in eerste instantie een wel hele slechte kloon van Temple Run, met na een paar seconden al vervelend zoemgeluid van de wespen die je achtervolgen, pop-up vensters met een goedkoop lettertype en een instructie voor sprongen die je gevoelsmatig veel te vroeg doet. Maar als Panem Run los is van de eerste instructies, verandert er wat. Springen gaat helemaal niet zweverig en te vroeg, maar is net als glijden en de zijkanten op bewegen een natuurlijke beweging die je op het scherpst van de snede kan uitvoeren. En dat is nodig ook in de nieuwste Hunger Games, want de bos- en havenomgevingen van het spel zijn lekker volgehangen met obstakels om te ontwijken. Het is sinds Sonic Dash dat we zo intensief veegden om te glijden, springen en vooral heel veel stapeltjes hout en andere rommel op het nippertje te ontwijken. Bovendien zijn er geinige pijl-en-boog rustpunten tussendoor. Tja, want maakt de afwerking van het spel dan nog uit?
Downloaden: Hunger Games: Catching Fire – Panem Run (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 6.0+)

Trailer van de Dag: Touchgrind Skate 2

ICS Touchgrind Skate iOSIf I die before I wake, at least in heaven I can skate, zong het niet te versmaden bandje OPM ooit. Als je het ooit hebt geneuried of ook maar enigszins ook vindt, is Touchgrind Skate 2 een blik waard. Het Zweedse Illusion Labs laat na Touchgrind BMX en Blast-A-Way andermaal zien dat ze de fraaist afgewerkte games kunnen maken op iPhone en iPad. Wat ziet skateboardspel Touchgrind Skate 2 er weer heerlijk strak, fris en fraai uit. Wat zijn de skateparken weer mooi – en wat is ook de audio weer goed. Maar daar houdt onze lofzang wel een beetje op. Om het spel onder de knie te hebben, heb je namelijk niet alleen engelengeduld en een lange trainingsperiode nodig, maar ook een hoge frustratiegrens. Een skateboard bedienen is namelijk geen kinderspel hier. De reinste basis, het naar links en rechts besturen van de plank en het scherp bijsturen met één vinger aan de achterkant van de plank, blijkt een aanhoudende uitdaging in de game en ook als we verder spelen en de eerste grinds en tricks voltooien, voelt het daadwerkelijk uitgevoerde trucje eerder een gelukje dan een prestatie. En dat zou anders mogen in een game die een lekker puur (vinger)skateboardgevoel aan het daglicht wil brengen. We zijn er gezien de geschiedenis van Illusion Labs van overtuigd dat Touchgrind Skate 2 net zo goed kán spelen als het eruit ziet, maar je moet wel bereid zijn er flink wat tijd in te investeren.
Downloaden: Touchgrind Skate 2 (€4,49, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2013, 10:28
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, touchgrind

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.