Shazam herkent muziek beter en sneller na update

Shazam voor iPhone en iPad is voorzien van beter muziek herkennen onder lastigere omstandigheden en werkt sneller op iPhone 4 en iPhone 3GS.

shazam iphoneProblemen met liedjes herkennen met Shazam omdat je steeds in rumoerige omgevingen bent? Shazam stelt dat het scannen van de muziek die je hoort een stuk beter moet gaan met ingang van de laatste update. ‘Verbeterde herkenning in problematische omgevingen’, beschrijft Shazam haar verbetering. Daarnaast belooft de dienst dat muziek herkennen op de iPhone 3GS en iPhone 4 opmerkelijk sneller moet verlopen. Het zijn niet de enige verbeteringen.


Zowel Shazam als Shazam Encore en Shazam RED genieten de nieuwste update, die er ook voor zorgt dat het interessanter wordt om een nummer dat je herkent via Shazam, te delen op Twitter. Shazam maakt gebruik van een nieuwe ‘Twittercard’ waardoor je in de link bij een tweet meteen het voorbeeld van een nummer kan beluisteren.

Een laatste leuke verbetering is dat het tabblad Verkennen is geactualiseerd. De jonge functie waarin je op de kaart kan kijken welke muziek populair is in de buurt en elders op de wereld, laat nu een hitlijstje zien die gebaseerd is op de laatste week. Niet meer een langere periode dus.

Downloaden: Shazam (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: Shazam Encore (€5,99 zonder reclame, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: Shazam RED (€5,99 zonder reclame, voor goede doel (AIDS in Afrika), universeel, iOS 6.0+)

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 september 2013 om 17:10
Onderwerpen
,
Categorie
Muziek

Shazam

Shazam is een app waarmee je muziek kunt herkennen. De app werd in 2017 overgenomen door Apple en sindsdien is de muziekherkenning op veel meer plekken op de iPhone, iPad en Mac toegevoegd, waaronder het Bedieningspaneel en Siri. Shazam is standaard beschikbaar op al je Apple-apparaten, maar de losse app is ook nog steeds beschikbaar. De herkende muziek wordt ook dankzij iCloud gesynchroniseerd tussen al je apparaten. Je kan ook Shazam koppelen aan Apple Music of aan Spotify.

Shazam

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.