Het Nieuwsblad totaal vernieuwd op iPad

De Vlaamse krant Het Nieuwsblad is vernieuwd voor iPad. Het is nu een digitale en verrijkte tabletkrant met offline leesmogelijkheid.

Het Nieuwsblad De Genteraar vernieuwd iPadDe Vlaamse krant Het Nieuwsblad heeft zichzelf opnieuw uitgevonden op de iPad. Het dagblad zegt zelf dat ze een heuse ‘tabletkrant’ heeft neergezet op Apple’s tablet, die verder gaat waar de papieren krant ophoudt. De krant is niet langer een veredeld PDF-document, maar een digitale variatie op de krant. Zo kan je extra foto’s en ook video’s bij artikelen verwachten of roep je extra achtergrondinformatie op. Als de vernieuwingen niet bevallen, kan je echter nog steeds een beroep doen op de oude PDF-versie.

Het Nieuwsblad sportwereld voorpaginaAan de basis van de krant is niet gesleuteld. Het Nieuwsblad biedt nog steeds dezelfde katernen als voorheen, met natuurlijk het nieuws, regio, sportwereld en de extra katernen op de verschillende dagen in de week. De bediening wijkt echter nogal af van wat eerder nog een doorbladerbare PDF was. Er is een nieuwe topnavigatie om snel een katern te gaan en ook de voorpagina is interactief: druk op de aankondigingen om direct naar het bijbehorende artikel te gaan. Het aantal links is sowieso toegenomen: artikelen bevatten soms ook links naar websites met extra informatie over de inhoud.

Behalve het topniveau maakt Het Nieuwsblad ook gebruik van navigatie in een schuifmenu links in beeld. Daarmee navigeer je sneller naar specifieke informatie die je in de meeste nieuwsapps tegenkomt: beursnieuws, de tv-gids, strips, het weerbericht en puzzels. Een mogelijkheid om te schakelen naar andere regio’s waarvan je het nieuws erop na kan slaan, vind je weer elders in de linkerbalk. Niet onlogisch: waarschijnlijk voel je niet al teveel behoefte steeds naar ander lokaal nieuws te bewegen.

Het Nieuwsblad nieuws in krantvormOndanks de modernere vorm en toegenomen leesbaarheid van Het Nieuwsblad op de iPad, kan je de krant er nog altijd offline op naslaan nadat je hem hebt gedownload. De prijzen zitten ook modern in elkaar. Het Nieuwsblad maakt gebruik van abonnementen die via Apple zelf lopen. Zo koop je een doordeweekse krant voor 89 cent, een zaterdagkrant voor 1,79 euro, een zondagskrant weer voor 89 cent of kan je een abonnement nemen van 4,49 euro per week. Die loopt dan automatisch door tot wederopzegging via de instellingen van de iPad. Bevalt de nieuwe vorm toch niet? Dan ga je voorlopig nog eenvoudig terug naar de PDF-weergave van de krant zoals ie eerder op de iPad was.

Downloaden: Het Nieuwsblad (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2013, 16:00
Categorieën Belgische apps, Kiosk, Nieuws
Onderwerpen kranten, nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.