iSiri: Apple-horloge met Siri-ondersteuning (concept)

Ontwerper Federico Ciccarese maakte een concept voor iSiri, een horloge dat gebruik van Siri op de iPhone ondersteunt.

iSiri 1iPhone-bezittende ontwerpers dromen wel vaker over totaal nieuwe Apple-producten, zoals een transparante of zichzelf vergrotende iPhone. Ontwerper Federico Ciccarese fantaseerde over een horloge met Siri-ondersteuning, waarna hij een concept voor de iSiri ontwierp. Dit horloge is weinig meer dan het bekende ronde Siri-icoon voor om je pols, met een Lightning-connector, luidsprekers en een geluidspoort voor bijvoorbeeld je oordopjes.


De iSiri zou volgens Ciccarese met behulp van Bluetooth verbinden met je iPhone zodat de twee met elkaar kunnen communiceren. Hierdoor wordt het mogelijk om Siri te gebruiken door bijvoorbeeld op het horloge te tappen en een commando uit te spreken. iSiri kan hierdoor technisch gezien gewoon een draadloze koptelefoon zijn: je kunt immers Siri ook activeren met de oordopjes die worden geleverd met je iPhone, door op de ingebouwde microfoon te drukken. Het horloge toont niet de tijd, waardoor hij wellicht niet zo snel je horloge zal vervangen. Daar staat tegenover dat je Siri altijd naar de tijd kunt vragen.

iSiri 2

Ciccarese is een ontwerper die verder niks met Apple te maken heeft. Het is daarom niet aannemelijk dat Apple zijn idee op zal pakken. Wil je graag een horloge van Apple, dan kun je altijd een oude iPod nano kopen en deze met een band om je arm bevestigen. Deze iPod heeft meerdere klokken die je kunt laten zien.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 november 2012 om 21:45
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.