Learn Turkish: Turks leren op je iPhone

Learn Turkish is een app waarmee je Turks leert. De app is tijdelijk gratis. Je leert in 1 week maar liefst 1.000 woorden aan de hand van associaties en foto's.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

learn turkishTurkije is een populaire vakantiebestemming bij heel wat mensen. Ben je zoiemand die de zon in Turkije gaat opzoeken, dan kan het handig zijn om wat Turkse woordjes te spreken, zodat je je verstaanbaar kan maken bij de lokale bevolking. In één week word je klaargestoomd voor de vakantie. De app kost normaal €2,39 maar is momenteel gratis te downloaden, maar is nu €1,59 (al zit er wel een in-app aankoop aan vast om de volledige versie te kunnen gebruiken). Je leert de woorden op een speciale manier, door associaties te maken tussen woorden en hoe je ze waarneemt. Dit is een methode die de bekende talencursussen van Rosetta Stone ook hanteren: je ziet een plaatje en het bijbehorende woord, waardoor het beter blijft hangen.

Flashcards laten de Turkse en Engelse woorden zien, die daarbij worden uitgesproken door native speakers. Met een quiz kun je het onthouden van woorden trainen, waarbij de nadruk ligt op woorden die je echt nodig hebt. In Learn Turkish krijg je de 1.000 meestgebruikte Turkse woorden voorgeschoteld, verdeeld over 20 onderwerpen zoals reizen, geld en shoppen, eten en drinken, kleuren en getallen, familie en vrienden. Dezelfde ontwikkelaar maakt ook apps waarmee je Portugees, Grieks, Roemeens, Zweeds, Fins en andere talen kunt leren. Voor die andere talen zul je wel moeten betalen. De app is universeel, dus ook geschikt voor de iPad.

Downloaden: Learn Turkish (tijdelijk gratis, nu €1,59, normaal €2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2012, 20:13
Categorie Onderwijs
Onderwerpen taalcursus, turkije, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.