Over: text+photos: prachtige lettertypes op je foto’s

Over: text+photos is een prachtige nieuwe iPhone-app waarmee je foto's kan voorzien van allerlei prachtige lettertypes tekst. In de app bepaal je de uitlijning, lettergrootte, het font en het contrast ten opzichte van de foto.

Over text photos iPhone Instagram voor lettertypesOver. Het zou zomaar eens kunnen dat je nog heel veel gaat vernemen van die naam op Instagram en het blognetwerk Tumblr. Over: text+photos is een intuïtieve applicatie waarmee je stijlvolle lettertypes over je foto’s kan zetten en positioneren. Dunne, lang gerekte letters tot vette, stift-achtige kapitalen waarvan je de kleurtint en de grootte kan veranderen. Misschien is Over wel de Instagram voor lettertypes.


De bedenker achter de foto-app, Aaron Marshall, plaatst zelf al een tijdje foto’s op Instagram die met de app gemaakt zijn. Ze laten goed de mogelijkheden van de app zien, die je zelf ook binnen een handomdraai doorhebt. Letterlijk, want het menu in over is verstopt onder een geel pijltje rechts in beeld. Als je daarop drukt, komt er een wiel tevoorschijn dat je kan draaien voor verschillende opties. Je kan natuurlijk het lettertype selecteren, de uitlijning van de tekst bepalen, de grootte ervan aangeven en je kan de achtergrond donkerder of lichter maken zodat de tekst beter tot zijn recht komt. Kinderspel is het.

Dat geldt ook voor de basisopties als het verslepen en bewerken van de tekst. Het laatste doe je door de tekst in het scherm twee keer te tikken, waarna je kan schrijven en de kleurtint in kan stellen van zwart naar wit. Er zitten welgeteld drie grijstinten tussen. Letters in bonte kleuren, of andere kleuren net zo, zijn blijkbaar uit den boze. Samen met de lettertypes zorgt dat het ervoor dat de app en wellicht ook je foto’s, op die manier stijl uitademen.

Er zijn sierlijke boekletters als Sorts Mill Goudy en Linden Hill, stijlvol dunne als MENSCH en Valencia Light, tot lekker vette fonts als ChunckFive, Pacifico en Sniglet. Met de onconventionele, maar mooie lettertypes kan je al allerlei sferen op de foto’s aanbrengen of versterken. Met een in-app aankoop van 79 cent kan je alle standaardlettertypes die op de iPhone voorhanden zijn, erbij kopen. Die zijn minder uitgesproken en het lijkt wel alsof de in-app aankoop ervoor zit om de sterkere lettertypes naar voren te brengen.

De laatste belangrijke opties van het wiel zijn de opsla-knop en de deelfunctie. Delen kan naar Facebook, Twitter, Tumblr, via e-mail en Instagram. Als je echter op de laatste drukt, krijg je een sloot aan nog meer apps te zien die op je iPhone staan en ook met het resultaat overweg kunnen. Zo kan je de foto onder andere doorsturen naar Halftone, Dropbox, Evernote en Camera+. Het aardige is dat je na het opslaan of delen, gewoon nog verder kan met het bewerken van de foto en tekst waar je mee bezig was. Zo blijf je nog wel even spelen met Over.

Downloaden: Over: text+photos (€1,59)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.