‘Het goedkeuringsteam van de App Store is kleiner dan je denkt’

Voormalig Apple-medewerker Mike Lee heeft aan Business Insider vertelt hoe het leven van een App Store-reviewer er precies uitziet. Apple zou slechts een paar mensen inzetten om apps goed te keuren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App StoreBusiness Insider heeft gesproken met Mike Lee, een voormalig medewerker bij Apple die bekend is met het goedkeuringsproces van iPhone-apps. In het interview legt hij uit hoe Apple precies apps goedkeurt. Hierbij vertelt hij dat slechts een klein team dagelijks bezig is met het goedkeuren van apps. Het reviewteam kan meer personeel gebruiken, maar volgens Lee neemt Apple niet zomaar iedereen aan.


Volgens Lee zitten er slechts een paar mensen in het goedkeuringsteam. Hij vertelt het volgende:

Mensen lijken het idee te hebben dat er honderden mensen in India bezig zijn met het goedkeuren van apps. Het zijn gewoon mensen in een gebouw bij Apple, waar er net als bij andere afdelingen nooit genoeg echt goede mensen zijn. Apple wil de kwaliteit van het team niet riskeren door zomaar meer mensen aan te nemen. Geloof me: het reviewteam is veel kleiner dan je zou denken.

Om hoeveel mensen het precies gaat zegt Lee niet, maar het lijkt om een relatief klein aantal te gaan. Apple wil graag met een klein team het goedkeuringsproces zo goed mogelijk uitvoeren. Dat is volgens Lee niet altijd even makkelijk: personeel moet zich soms dagenlang bezighouden met het wegfilteren van applicaties waar niemand iets aan heeft, ontwikkeld in de hoop om uiteindelijk langs het goedkeuringsproces te komen.

Hoewel de meeste nutteloze apps door Apple worden gemeden, is het reviewproces niet perfect: af en toe glippen er apps langs het net die niet doen wat ze beloven, waardoor de ontwikkelaar in korte tijd gigantische verkoopaantallen kan vergaren. Zo verscheen begin dit jaar nog Pokémon Yellow, een iPhone-app die je het originele Pokémon-spel voor de Gameboy beloofde. Hoewel veel mensen de app een negatieve recensie gaven, bleef het spel lange tijd bovenin de verkooplijsten van de App Store staan.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.