Instagram meest gedownloade iPhone-app na overname Facebook

Instagram is de meest gedownloade app in de Amerikaanse en Nederlandse App Store. Dit in navolging van Facebook's overname van het sociale fotonetwerk.

Instagram App StoreToen Instagram op maandag werd overgenomen door Facebook, ging dit gepaard met veel boze gebruikers die bang waren dat het sociale netwerk de app helemaal zou veranderen. Dat hield de app echter niet tegen om bovenin de Amerikaanse en Nederlandse App Store-verkooplijsten te komen. Volgens de ontwikkelaar is dit de allereerste keer dat de app de eerste plek heeft behaald in de Verenigde Staten. Dat terwijl Instagram in onder andere Apple’s iTunes Rewind genoemd werd als beste iPhone-app van 2011.


Instagram App Store screenshotInstagram werd gekocht door Facebook voor 1 miljard dollar. Een aantal gebruikers was het hier niet mee eens, met als gevolg dat verschillende acties op touw werden gezet. Zo verschenen er uit protest bijvoorbeeld zwarte foto’s met de hashtag #instablack op het sociale netwerk.

Hoe groot de protesterende groep is moet nog blijken. Gezien de app na de overname zo snel in de App Store-verkooplijsten steeg, lijkt het fotonetwerk zelf weinig last te hebben van de kritiek.

Downloaden: Instagram (gratis)

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.