Scanner Pro wordt universele app: papieren scannen met je iPad

Scanner Pro is als universele app nu op de iPad te gebruiken. Met Scanner Pro kun je bestanden scannen, uploaden naar Dropbox, Evernote en Google Docs en daardoor papierloos werken.

scanner proBij het scannen van documenten denk je misschien niet in eerste instantie aan de iPad. Maar toch kun je met apps als Scanner Pro prima teksten scannen of pagina’s uit tijdschriften vastleggen, zodat je thuis minder papiertroep hebt rondslingeren. Voor de iPhone bestonden er al diverse apps, waarmee je papieren kunt scannen en omzetten naar PDF. Sinds de iPad een betere camera heeft gekregen, kun je dit apparaat ook gebruiken voor het scannen van pagina’s. In versie 4.0 van de universele app Scanner Pro is rekening gehouden met het retinascherm van de derde generatie iPad. Maar ook de beeldanalysetechniek is verbeterd, zodat je in een paar seconden een perfecte scan hebt van een boek- of tijdschriftpagina, kassabon, krantenknipsel, visitekaartje of volgekrast bierviltje. De scan kun je vervolgens opslaan in Dropbox, Google Docs, Evernote of op een WebDAV-server.


Scanner Pro wordt gemaakt door Readdle, een ontwikkelbedrijf dat al langere tijd allerlei productiviteitsapps maakt, zoals PDF Expert (€3,99). Scanner Pro is iets duurder (€5,49) maar groeide ondanks de – voor iOS-begrippen hoge prijs – al uit tot de meest gedownloade zakelijke app in de VS, Italië, Frankrijk en enkele andere landen. Je kunt Scanner Pro op allerlei manieren gebruiken, bijvoorbeeld voor het digitaliseren van allerlei knipsels. Maar je kunt ook alle binnenkomende belangrijke papieren zoals jaarafschriften en belastingaanslagen meteen scannen, zodat je ze altijd digitaal bij de hand hebt. Zit je op je werk en heb je een belangrijk document nodig, dan heb je altijd een digitale kopie in Dropbox (of een van de andere ondersteunde online diensten) staan. De originelen stop je thuis in een archiefmap.

scanner pro ipadScanner Pro werkt samen met andere apps van Readdle. Zo kun je een gescand document als JPG- of PDF-bestand openen in andere apps zoals PDF Expert. Vervolgens kun je er notities aan toevoegen. De scankwaliteit is misschien niet wat je van een high-end scanner gewend bent, maar voor veel documenten is dat ook niet nodig. Bankafschriften wil je enigszins leesbaar in je digitale archief hebben zodat je een papierloos kantoor hebt, maar het hoeft geen kunstwerkje te zijn. Scanner Pro herkent de randen van de afbeelding, waarbij je ook nog handmatig kunt bijsnijden. Gescande documenten kun je meteen per e-mail versturen, dus als een bepaalde instantie een kopie van je paspoort wil hebben, kun je dat meteen regelen en het eindresultaat als PDF versturen. Je kunt de PDF-bestanden voorzien van een wachtwoord om te voorkomen dat anderen door je vertrouwelijke documenten kunnen snuffelen. Tekstherkenning (OCR) biedt Scanner Pro zelf niet, maar de app kan gebruik maken van de OCR-functie van Google Docs om teksten doorzoekbaar en bewerkbaar te maken.

Downloaden: Scanner Pro (€5,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.