‘Apple iTV pas in 2013, in samenwerking met Sharp’

Onderzoeksbureau CLSA stelt dat Apple in 2013 pas de iTV uit zal brengen. Deze televisie zou in samenwerking met Sharp worden geproduceerd, waar Foxconn's moederbedrijf Hon Hai onlangs fiks in investeerde.

Apple TVHet Aziatische onderzoeksbureau CLSA denkt dat Apple’s eigen televisie op zijn vroegst in 2013 zal verschijnen. Volgens het bureau wijst Foxconn’s investering in Sharp er op dat de twee partijen op het moment mogelijk werken aan de Apple iTV. Foxconn is Apple’s productiebedrijf in China, die onder andere al de iPhone en iPad produceert, terwijl Sharp al meermaals voorbijkwam als mogelijke fabrikant voor televisieschermen.


Foxconn’s moederbedrijf Hon Hai investeerde eerder deze week nog voor 46,5 procent in Sharp. Volgens CLSA zou Apple daarnaast 1,3 miljard dollar hebben geïnvesteerd in apparatuur voor de fabrieken van Sharp. Deze investeringen zouden er op wijzen dat Apple en Hon Hai grote plannen hebben met de fabrikant. Sharp zou door de investeringen die geïntegreeerd zijn in het productieproces bij Apple, terwijl ze twijfelachtig werden ontvangen bij de productie van de nieuwe iPad.

De speculaties van CLSA bevestigen niks. Hoewel het onderzoeksbureau meer inzage heeft in de industrie in China, hebben zij namelijk niks van Apple gehoord. Eerdere geruchten wezen juist op 2012 als verschijningsjaar, in plaats van 2013.

Geruchten over Apple’s eigen tv, ook wel iTV genoemd, doen al langer de ronde. Zo zou een 50 inch-versie van de televisie eerder in de werkplaats van Apple-ontwerper Jonathan Ive hebben gestaan. Verschillende televisieproviders zouden de tv ook al onder handen hebben genomen. Toen Apple in maart echter een evenement organiseerde, werd enkel de derde generatie Apple TV onthuld, een apparaat dat je op je televisie aansluit.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.