Gerucht: ‘Apple werkt aan apparaat met 5-inch retinascherm, lancering in 2013’

Apple zou bezig zijn met een iOS-apparaat met 5-inch retinascherm. Dat beweert de Japanse site Macotakara op basis van Chinese bronnen. Het apparaat zou in 2013 op de markt komen.

ios 5 inchDe Japanse website Macotakara komt regelmatig met nieuwe geruchten op de proppen, zonder dat we ze hebben kunnen betrappen op een goed trackrecord. Vandaar dat we het nieuwste gerucht ter info en met een flinke korrel zout presenteren: Apple zou bezig zijn met een nieuw iOS-apparaat, voorzien van een 5-inch retinascherm. Het apparaat komt in 2013 op de markt, beweren de Japanners, die zich baseren op een Chinese bron. Het mysterieuze nieuwe product heeft een schermresolutie van 1280 x 960 of 1600 x 960 pixels.

Apple zou samenwerken met LCD-fabrikanten om het nieuwe apparaat te ontwikkelen. Het kan gaan om een groot uitgevallen iPod touch, of een kleine variant van de iPad. Maar het zou ook een compleet ander apparaat kunnen zijn. Recent was er nog een gerucht dat Apple’s volgende generatie iPhone een 4,6-inch retinascherm krijgt dat een stuk groter is dan het huidige scherm van 3,5-inch. Het is daarbij onduidelijk of tipgevers elkaar napraten of zich baseren op werkelijk nieuwe informatie. Wel zijn er meerdere aanwijzingen geweest dat Apple experimenteert met allerlei schermformaten, onder andere 7-inch, 7,85-inch en 8-inch. Dat hoeft echter nog niet te betekenen dat de eventuele prototypes die circuleren en door tipgevers zijn gezien, daadwerkelijk op de markt komen.

Eerdere successen en missers van Macotakara: de iPhone 5 komt in januari 2012, fabrikanten werken aan 4-inch iOS-schermen, volgende iPod touch krijgt 3D-scherm en iPhone 5 komt in september of oktober 2011. Allemaal mis, behalve de laatste voorspelling waarbij de site alleen de naam iPhone 5 fout had geraden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2012, 8:14
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp geruchten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.