Pictorious: geinig online fotospelletje voor iPhone

Pictorious is een geinig fotospel voor de iPhone en iPod touch waarin je elke week op fotojacht gaat om de leukste inzendingen te schieten op nieuwe opdrachten. Elke week worden nieuwe winnaars bekend gemaakt.

Pictorious iPhone iPod touch fotospelDe makers verzinnen het onderwerp, jij maakt zo’n knotsgek mogelijke foto. Dat is de kern van het nieuwe online fotospelletje Pictorious. Elke week wordt bekeken wie de gekste en leukste foto’s schiet op onderwerpen als ‘laat een huisdier balanceren’, ‘trek je raarste gezicht’ of ‘toon wat je laatste avondmaal zou zijn’. Hoe meer likes je krijgt, hoe meer punten je verzamelt en hoe hoger je eindigt. Elke week worden nieuwe winnaars aangewezen, en elke week zijn er weer nieuwe opdrachten.

De opdrachten zie je onder het tabblad Challenges, waar je kan kiezen tussen uitgelichte en populaire opdrachten en opdrachten waaraan zo dichtbij mogelijk is voldaan. Pictorious opdrachtenJe hoeft je locatie overigens niet af te staan om gebruik te maken van Pictorious. Wel word je verzocht een account aan te maken, ook als je eerst aan Facebook koppelt. Als je dat gedaan hebt, kun je meteen bezig met opdrachten uitvoeren. Elke opdracht levert 5 tot 25 punten op voor het uitvoeren en nog eens 5 punten voor elke like die je erop krijgt.

Challenges laat de uitdagingen overzichtelijk onder elkaar zien, met bij elke een korte beschrijving, een voorbeeldfoto en het aantal punten dat je kan winnen. Pictorious uitgevoerde opdrachtenDaaronder zie je de laatste inzendingen van andere deelnemers, die je in het groot kan zien door erop te drukken. Uiteraard kun je die foto’s dan ook weer liken: het scoresysteem werkt democratisch. Je kan foto’s ook becommentariëren en delen. Het valt op dat dat al behoorlijk wordt gedaan, ondanks dat de applicatie nog maar een dag oud is.

In het tabblad Feed zie je de laatste ontwikkelingen met betrekking tot je eigen inbreng. Je ziet er zowel je eigen likes als reacties die op jouw foto’s worden gegeven. Een rood kadertje geeft aan hoeveel punten een actie opleverde. Pictorious ranglijstHet tabblad Standings laat zien hoeveel punten je nog te gaan hebt om eerste wereldwijd te worden. Op moment van schrijven is de Global Score maar liefst 262 punten. Andere tabbladen bij de Standings tonen de scores van vrienden die je hebt toegevoegd via Twitter en Facebook, en Nearby laat de scores van personen ‘in de buurt’ zien.

Het is natuurlijk leuk dat je vrienden kan laten meedoen aan Pictorious, maar je kan ook wildvreemden volgen. Dat kan de verkeerde kant op werken: veel deelnemers zien de foto’s van de weekwinnaar, liken die, volgen de weekwinnaar en blijven zo beter op de hoogte van de foto’s van… de weekwinnaar. Wie weet valt het allemaal wel mee. Pictorious kan in ieder geval aardig op de lachspieren werken als je op jacht gaat naar jouw foto-inzendingen.

Downloaden: Pictorious (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2012, 16:02
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen fotografie, spel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.