Video-app Viddy uit App Store gehaald vanwege erotische content

Viddy is door Apple uit de App Store verwijderd omdat er teveel video's met een erotisch tintje in de video-app te vinden zou zijn. Viddy is druk bezig om ervoor te zorgen deze pornografische video's uit haar app te weren.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:

Video-app Viddy uit de App Store gehaald vanwege erotische contentApple heeft de video-app Viddy uit de App Store gehaald omdat er erotisch materiaal in te vinden zou zijn. Met Viddy kan je gemakkelijk eigengemaakte video’s delen met anderen. De app wordt ook wel omschreven als Instagram voor video’s en heeft al zes miljoen dollar aan investeringskapitaal opgehaald. Het bedrijf achter Viddy is met Apple in gesprek om de app zo vlug mogelijk weer in de App Store te krijgen.


Voordat Viddy uit de App Store was gehaald was het een van de top gratis apps in de categorie Foto en video. Vooral het gemak waarmee je video’s kunt bewerken en delen via de bekende sociale netwerksites maken Viddy een geliefde app. Viddy kent ook enkele beroemde gebruikers zoals Snoop Dogg, Bill Cosby en Linkin Park die de laatste tijd veel reclame voor de app gemaakt hebben.

Ook nam recent het aantal gebruikers van Viddy flink toe. Dit zou er vooral mee te maken hebben dat je handig erotische video’s kunt vinden. Hoewel gebruikers in de app video’s als ongepast kunnen aanmerken blijkt dit niet genoeg te zijn om de app voldoende gecensureerd te houden. Bestaande gebruikers van de app kunnen Viddy gewoon blijven gebruiken, hoewel je deze vooralsnog niet opnieuw kunt installeren als je besluit deze te verwijderen.

Update 2:00 uur: Inmiddels lijkt het erop dat Viddy gewoon weer beschikbaar is.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.