Jimi Hendrix: The Complete Experience als gratis app op iPhone en iPad

Jimi Hendrix: The Complete Experience is een app waarmee je het complete werk van Jimi Hendrix leert ontdekken. De gitarist komt naar voren in video's, een discografie, filmografie en een locatiefunctie, die waarschuwt als je in de buurt van een gedenkwaardige Hendrix-plek komt.

jimi-hendrixGitaarvirtuoos Jimi Hendrix mag dan al jaren dood zijn, vergeten is hij nog niet. In een pas verschenen officiële app van Sony Music vind je allerlei informatie rondom deze artiest. Een discografie natuurlijk, met iTunes-integratie zodat je de nummers meteen kunt kopen. Maar ook een filmografie, waaruit duidelijk wordt in hoeveel documentaires, concertfilms en andere video’s onze gitaarheld te zien was. Er zijn ook foto’s, videoclips en andere multimedia-items te zien van de optredens.

Een locatiefunctie waarschuwt je wanneer je in de buurt komt van een gedenkwaardige Hendrix-plek. Met AirPlay kun je het aanwezige materiaal meteen op je Apple TV afspelen of via je AirPlay-speakers afspelen. De app maakt duidelijk waarom Jimi Hendrix zoveel generaties muziekfans heeft weten te inspireren met zijn songteksten en zijn gitaarsolo’s. Ook interessant voor mensen die de artiest nog niet kennen.

Downloaden: Jimi Hendrix (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2011, 22:00
Categorie Muziek
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.